Wall Street Journal: Venter melding om Volvo Cars børsnotering

Verdsettes til 216 milliarder kroner, ifølge opplysninger til avisen.

Bilselskapet Volvo Cars skal være klart for Stockholmsbørsen.
  • Maiken Svendsen
  • André Haugen
Publisert:

Delen av Volvo som lager biler, Volvo Cars, skal ifølge Wall Street Journal børsnoteres i Stockholm, og opplysninger om det ventes mandag.

Avisen siterer anonyme kilder på at eierselskapet Zhejiang Geely Holding Group har forberedt en børsnotering som kan verdsette bilselskapet til 25 milliarder dollar. Det tilsvarer omtrent 216 milliarder kroner.

Mandag morgen omtaler også de svenske mediene Dagens Industri og Omni Ekonomi den mulige børsnoteringen.

Les også

Laveste britiske bilproduksjon på 70 år

Mulig notering omtalt tidligere

En ventet børsnotering har vært spekulert om en stund, for eksempel hadde Reuters tre anonyme kilder på at bilselskapet var på vei mot den svenske børsen. Da siktet de mot en verdsetting på 20 milliarder dollar.

Wall Street Journal skrev i mai at selskapet vurderte børsnotering, og at Stockholmsbørsen da var en mulighet. Da sa administrerende direktør Håkan Samuelsson at en mulig notering ville gi internasjonale investorer mulighet til å delta i selskapets «reise mot å bli ledende i det raskt-voksende, premium og intelligente elbilmarkedet».

Geely kjøpte Volvo fra Ford i 2010, da måtte de ut med 1,8 milliarder dollar, ifølge Wall Street Journal. Siden har de tatt bilene til det kinesiske markedet, startet med elbiler og i årets første halvår hadde de en økning på 41 prosent i salget, skriver avisen.

Les også

Kriseåret ga rekord for bilselgere

Stockholmsbørsen størst i Norden

Stockholm er det største aksjemarkedet i Norden. De mest verdifulle selskapene er Astra Zeneca på 1.600 milliarder kroner, Nordea på drøyt 452 milliarder kroner og Atlas Copco på 440 milliarder kroner.

Volvo AB, som produserer busser, lastebiler og trucker, er verdt rundt 305 milliarder kroner.

Det er kun kort tid siden Polestar, elbilprodusenten grunnlagt av Volvo og Geely, bekreftet at de skulle på børs. Det er ventet å noteres på Nasdaq i New York, med en estimert verdi på like under 172 milliarder kroner.

Les også

Polestar skal på børs – verdsettes til 170 mrd.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Volvo Cars

Flere artikler

  1. Volvo Cars vil børsnoteres i Stockholm

  2. Volvo Cars stiger kraftig i børsdebuten

  3. Volvo Cars verdsettes til opp mot 194 milliarder kroner

  4. Volvo Cars setter noteringskursen til 53 svenske kroner

  5. Universal Music Group til himmels på første børsdag