Ocean Sun går i minus i tredje kvartal

Solkraftutbyggeren Ocean Sun leverer et resultat etter skatt på minus 5,3 millioner kroner i tredje kvartal, fra minus tre millioner kroner på samme tid i fjor.

Børge Bjørneklett, konsernsjef og en av grunnleggerne av Ocean Sun.
Publisert:

Det kommer frem i selskapets rapport for tredje kvartal, som legges frem tirsdag.

Kostnadene har økt som følge av at virksomheten bygges opp, og to nye er ansatt i Norge i 2021. Det har også blitt leid inn eksterne konsulenter i selskapet.

Omsetningen er på 1,2 millioner kroner i kvartalet.

Selskapet opplyser at det ikke har rentebærende gjeld, og sitter på rundt 83 millioner kroner i kontantbeholdning.

«Ocean Sun er godt kapitalisert med tilgjengelig likviditet til å støtte opp under fremtidig vekst», skriver selskapet.

Vil fikse havarert anlegg

Ocean Sun og Statkraft har tidligere inngått en avtale om å bygge et flytende solkraftverk på to megawatt på Statkrafts vannkraftverk i Banja i Albania.

I juni opplevde Ocean Sun et uhell med den første delen av dette prosjektet, på 0,5 megawatt, etter uvær. Anlegget havnet delvis under vann og trengte reparasjon. I forrige kvartalsrapport sa Ocean Sun at årsaken var høyere vindhastigheter enn anlegget var designet for, og at selskapet var sikker på at det kunne unngå slike uhell i fremtiden.

«Den første flyteren vil bygges opp igjen om kort tid, og de gjenværende 1,5 megawattene er ventet i en andre fase i løpet av 2022», skriver selskapet i rapporten for tredje kvartal

Fikk støtte til prosjekter

I september opplyste Ocean Sun at det var del av to konsortier som fikk penger fra regjeringens ordning Grønn Plattform.

Det første prosjektet ledes av Scatec og fikk 79 millioner til å utvikle storskala vannkraft kombinert med flytende solkraft. Et andre samarbeid er AluGreen, som ledes av Norsk Hydro og skal utvikle aluminiumsprodukter basert på fornybar energi, og fikk 77 millioner.

Selskapet meldte også i september at det skulle lisensiere ute teknologien sin til et pilotanlegg innen flytende solkraft i Yantai i den kinesiske provinsen Shandong.

Les også

Ocean Sun stupte etter havari: – Veldig uheldig at dette har skjedd

Publisert:
Gå til e24.no