Shortselger tror Musks Twitter-bud blir nedjustert

Shortselger Hindenburg Reaserch mener Elon Musk har et overtak i forhandlingene om Twitter, etter en måned med børsfall og skuffende resultater.

Det var i slutten av april at Twitter godtok oppkjøpsbudet fra Tesla-sjef Elon Musk.
Publisert: Publisert:

Selskapet Hindenburg Research har shortsolgt Twitter-aksjen, og har dermed veddet på at aksjen skal falle.

De ser en «betydelig» risiko for at budet fra Tesla-sjef Elon Musk vil bli nedjustert, ifølge et nytt innlegg på selskapets hjemmesider.

Det var i slutten av april at Twitter-styret godtok Musks bud på 44 milliarder dollar, eller 54,2 dollar per aksje. Det tilsvarer rundt 402 milliarder norske kroner.

Tesla-sjefen hadde fra før kjøpt seg opp en andel på 9,2 prosent, noe som ble kjent tidlige samme måned.

Men siden den tid har posisjonen til Twitter svekket seg, og flere faktorer truer dynamikken i avtalen slik den ser ut nå, skriver analyseselskapet.

– Som et resultat av denne utviklingen tror vi at dersom Elon Musks bud på Twitter forsvant i morgen, ville Twitters egenkapital falle med 50 prosent fra dagens nivå. Følgelig ser vi en betydelig risiko for at avtalen blir repriset lavere, skriver Hindenburg Research.

Les også

Twitter-grunnlegger etter Musks oppkjøp: – Elon er den eneste løsningen jeg stoler på

Nasdaq-fall

Selskapet peker blant annet på at Nasdaq har falt mer enn 17 prosent siden Musks andel først ble kjent den 4. april.

Twitter-aksjen har på sin side overprestert indeksen med 43 prosent, og nedsiden er dermed stor dersom avtalen skulle falle igjennom, skriver selskapet.

Hindenburg Research trekker også frem Twitters forrige kvartalsrapport, da selskapet bommet på markedsforventningene. Twitter opplyste samtidig at de ved en feil har meldt om 1,9 millioner flere aktive brukere enn de egentlig hadde, ifølge kvartalsrapporten.

Les på E24+

Elon Musk og Twitter: Et hat-elsk-forhold

Truet med å selge seg ut

Det siste poenget til analyseselskapet er at Elon Musk tidligere har uttalt at han vil selge andelen sin dersom avtalen ikke går igjennom. Det vil i så fall koste ham én milliard dollar i avgifter, men det tror selskapet at Tesla-sjefen er villig til å betale.

– Musk har en utrolig påvirkningskraft til å reforhandle om han skulle velge det, skriver selskapet.

– Vi støtter Musks forsøk på å ta selskapet privat, og tror han kan få det til, men ser ingen grunn til at han skulle gjøre det på disse nivåene.

Hindenburg Research opplyser altså at de har shortet Twitter-aksjen. Selskapet har tidligere fått oppmerksomhet i forbindelse med el- og hydrogenlastebil-selskapet Nikola, da det kom med krasse påstander mot selskapets tidligere toppsjef.

Publisert:

Her kan du lese mer om