Nordnet-kunder solgte mer aksjer enn de kjøpte for første gang i år

August ble årets første måned hvor Nordnets kunder hadde nettosalg av aksjer.

Orkla-aksjen var den Nordnets kunder kjøpte mest av.
Publisert: Publisert:

Nordnets kunder solgte mer aksjer enn de kjøpte i august, melder nettmegleren. Nettosalget var på 211 millioner kroner.

Selskapets småaksjonærer omsatte aksjer for 21 milliarder kroner i august.

Kundene har i august kjøpt seg opp i selskaper som «både har vekstimpulser og er eksponert mot syklisk industri», skriver nettmegleren.

Den siste måneden har inflasjon og økende smitte av den nye deltavarianten preget markedene.

Inflasjonen i landene som bruker euro steg 3,0 prosent i august, sammenlignet med samme tid i fjor. Det var mer enn ventet på forhånd. I USA fortsatte også prisveksten i juli. I tillegg trekker Nordnet frem høye råvarepriser, høye energipriser og flaskehalser i transportsektoren.

Les på E24+

Tre eksperter: Dette er høstens mest spennende aksjer

Orkla og Equinor på hver sin topp

Det er Orkla som er den mest kjøpte aksjen, med nettokjøp på 69 millioner. I meldingen trekkes økningen i driftsinntektene i andre kvartal frem, samtidig som kursutviklingen har vært negativ.

– Dette tror jeg sparerne har sett og vekter seg opp en solid og trygt selskap, skriver Mads Johannesen i meldingen fra Nordnet.

Equinor-aksjen er mest solgt, med nettosalg på 1,45 milliarder. De trekker frem at oljeprisen er på over 70 dollar fatet, og at man ser «gode tider innenfor gassproduksjonen også».

– Selv om aksjen er opp åtte prosent i august og 30 prosent så langt i år, har sparerne valg å selge seg ned. Jeg tolker dette som en gevinstsikring etter en god reise så langt i 2021, skriver Johannesen.

Les også

Markedet vedder 26 mrd. på kollaps for vinnerfond: – Veldig aktiv short

Kahoot fra mest kjøpt til nest mest solgt

I juni var Kahoot-aksjen den mest kjøpte blant Nordnet-kundene. I august var den nest mest solgt blant kundene.

– At Kahoot skulle komme med et positivt kvartalsresultat var uventet og gledet markedet, dette i kombinasjon med en short-inndekning har bidratt til kraftig opptur den siste måneden. Etter oppgang på 50 prosent tror jeg flere sparere har valgt i sikre gevinst, skriver Johannesen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om