Norwegian fraktet 640.000 passasjerer i februar

I februar nådde billettsalget det høyeste nivået siden pandemiens utbrudd i mars 2020

Konsernsjef i Norwegian, Geir Karlsen.
Publisert:

Norwegians trafikktall viser en marginal økning fra januar, hvor antallet som fløy med Norwegian var 637.376. Fyllingsgraden, eller kabinfaktoren var på 81,3 prosent. Den var på 70 prosent i januar.

– Februar er vanligvis en måned med lavere reiseaktivitet, men likevel holder antall reisende seg stabilt fra januar. Vi er spesielt fornøyde med at flyene våre har et belegg på over 81 prosent. Da samfunnet ble gjenåpnet, merket vi umiddelbart økt etterspørsel etter flyreiser. Vi vil ha et omfattende sommerprogram i år for å møte etterspørselen fra de mange som vil ut og reise, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Samtidig melder flyselskapet at de nådde det høyeste billettsalget siden pandemiens inntog i mars 2020.

I februar i fjor var det strenge reiserestriksjoner i europeiske land, og de fraktet da 61.374 passasjerer.

– Marginal forbedring

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair sier til E24 at det er en marginal forbedring i trafikktallene fra februar mot januar.

– Det er noe under forventet, basert på at Flyr viste betydelig økning i antall passasjerer i februar mot januar, og at passasjerutviklingen rapportert av Avinor i februar har ligget i en positiv trend.

Flyr la frem sine trafikktall torsdag. De fraktet 50.017 passasjerer i februar og hadde en fyllingsgrad på 64 prosent med fire fly i drift, ifølge trafikktallene.

Til sammenligning reiste 30.042 passasjerer med Flyr i januar, der selskapet hadde tre fly i drift og en fyllingsgrad på 53,7 prosent.

– Første del av februar var fortsatt preget av kraftig reduksjon i trafikk knyttet til pandemien og omikronsmitte. Markedet bedret seg gradvis gjennom måneden i takt med gjenåpningen av samfunnet og vi er fornøyde med utviklingen i fyllingsgraden og yielden for februar, sa Flyr-sjef Tonje Wikstrøm Frislid i torsdag.

Publisert:
Gå til e24.no