Adevinta økte inntektene til 417 millioner euro

Selskapet leverte litt bedre i andre kvartal enn analytikerne hadde ventet på forhånd. Adevinta-aksjen stiger kraftig etter resultatslippet.

Antoine Jouteau tok over som sjef i Adevinta den 15. august, etter Rolv Erik Ryssdal.
Publisert:

Adevinta hadde driftsinntekter på 417 millioner euro i andre kvartal 2022, mot 193 millioner euro på samme tid i fjor (eller 388 millioner euro på samme tid i fjor hvis eBay Classifieds hadde vært en del av selskapet hele perioden.)

Omsetningshoppet skyldes hovedsakelig kjøpet av eBay Classifieds, som først skjedde i slutten av juni 2021, ifølge selskapet.

Ebitda (driftsresultat før renter, avskrivninger og skatt) endte på 146 millioner euro i kvartalet, mot 53 millioner euro i andre kvartal i fjor (134 millioner euro i 2021 med eBay Classifieds.)

På forhånd var det ventet inntekter på 410 millioner euro i andre kvartal, mens ebitda var ventet å komme inn på 134 millioner euro, ifølge estimater Infront har hentet inn for TDN Direkt blant inntil 11 analytikere.

Les på E24+

Slik velger du riktig indeksfond

Adevinta-aksjen stiger kraftig i tidlig handel på Oslo Børs etter at selskapet slapp kvartalsresultatet. Rundt klokken 9.15 er aksjen opp over 13 prosent til en kurs på rett over 78 kroner per aksje.

Adevinta ble skilt ut fra Schibsted i 2019, og inkluderer digitale markedsplasser over store deler av verden.

Bil bidro til veksten

Inntektsveksten, sett bort ifra ebay-hoppet, kan ifølge selskapet tilskrives en bedring for den tyske bilsalgsnettsted mobil.de, sammen med det Adevinta beskriver som fortsatt solid levert fra andre kjernemarkeder.

Det kommer etter at selskapet i første kvartal meldte om svak vekst på bilannonser.

Jobbutlysninger og bilsegmentet bidro mest til veksten, mens det også var vekst for inntektene fra eiendomsannonser.

Totalt økte inntektene fra å legge ut annonser på plattformene til Adevinta til 313 millioner euro, opp fra 282 millioner euro på samme tid i fjor om man tar hensyn til ebay.

Reklameinntektene falt til 86 millioner euro, fra 92 millioner euro i andre kvartal 2021.

– Nedadgående reklameinntekter reflekterer det nåværende svakere makroøkonomiske forholdene, sier den ferske toppsjefen Antoine Jouteau, som tok over for som Adevinta-sjef etter Rolv Erik Ryssdal 15. august.

Les også

Antoine Jouteau er ny sjef i Adevinta

Les også

Adevinta selger for 578 millioner i Australia

Opprettholder mål

Adevinta opprettholder målene fra første kvartal. Selskapet venter 15 prosent omsetningsvekst per år i kjernemarkedene, og en ebitda-margin på 40–45 prosent, ifølge rapporten.

Underliggende ebitda ventes å 575 til 600 millioner euro for finansåret 2022.

Selskapet skriver at de har opplevd midlertidig motvind i bilmarkedet, da lavere produksjon av nye biler også har påvirket bruktmarkedet. I rapporten peker de også på svakere makroøkonomi med krigen i Ukraina, inflasjon og lavere forbrukertillit.

Adevinta mener bil og eiendom er godt rustet i dagens kontekst, mens reklame påvirkes mer direkte av en svakere økonomi.

Selskapet er blant de største på Oslo Børs, med en markedsverdi på over 80 milliarder kroner. Aksjen har falt mer enn 40 prosent siden nyttår.

E24 er et datterselskap i Schibsted-konsernet som er største eier i Adevinta. Enkelte av E24s journalister har aksjer i Schibsted, gjennom deltagelse i konsernets aksjespareprogram for ansatte. Noen av disse kan også ha aksjer i Adevinta, etter at selskapet ble skilt ut fra Schibsted i 2019.

Publisert:

Her kan du lese mer om