Birgitte Engebretsen blir ny sjef i Telenor Norge

Telenor gjør også flere andre endringer i konsernledelsen.

RYKKER OPP: Birgitte Engebretsen bytter jobb og blir sjef for Telenor Norge.
Publisert:

Engebretsen, som tidligere har vært sjef for Telenors bedriftsmarked, rykker opp i gradene. Hun tar nå over som sjef for Telenor Norge.

– Jeg er takknemlig for tilliten jeg har fått og ser frem til muligheten til å lede et av Norges mest spennende selskaper. Sammen med utrolig kompetente kolleger i Telenor skal vi bygge Telenor for fremtiden og fortsette å skape mer verdi for kundene, sier Engebretsen i en uttalelse.

Hun starter i stillingen allerede 1. september.

Også ny Norden-sjef

I Norden samles alle de fire nordiske forretningsenhetene i Norge, Sverige, Danmark og Finland under en Norden-sjef, som er en nyetablert stilling.

Ny Norden-sjef Petter-Børre Furberg. Han vil også representere Telenor Norge i konsernledelsen.

Selskapets Asia-virksomhet skal utvikles i en mer selvstendig retning, ledet av Jørgen C. Arentz Rostrup, skriver selskapet i en børsmelding. Telenor sitt regionskontor i Singapore skal styrkes for å støtte fusjonsprosessene i Thailand og Malaysia, samt videreutvikle virksomhetene i Bangladesh og Pakistan.

– Jeg har stor tro på å styrke regionene våre og gi dem mer selvstendighet. Den nye nordiske organisasjonen vil ta oss nærmere kundene og legge grunnlaget for synergier på tvers, og i Asia rigger vi oss for å bygge skala i en stadig mer digitalisert region, sier Telenor-sjef Sigve Brekke i en uttalelse.

Fra Eviny til Telenor

Selskapet oppretter også to nye enheter, Adjacent Business og Telenor Infrastruktur.

I sistnevnte blir tidligere Eviny-sjef Jannicke Hilland leder. Hun meldte i midten av august fra til styret i Eviny at hun hadde takket ja til et nytt spennende jobbtilbud. Nå er det klart hva dette nye spennende jobbtilbudet var.

Publisert:

Her kan du lese mer om