Børsfest for Kahoot: – Mer kjøtt på beinet

Den digitale læringsplattformen Kahoot stiger voldsomt på børs. Fremtidsutsiktene er blitt mer troverdige, ifølge analytikere.

Konsernsjef Eilert Hanoa i Kahoot.
Publisert:

– Tallene var litt bedre enn ventet, sier Lars Devold i Kepler Cheuvreux.

Aksjekursen i Kahoot er i skrivende stund opp 21 prosent, og aksjen omsettes for 26,75 kroner. Det verdsetter selskapet til 13 milliarder kroner, mot 10,8 milliarder kroner før åpning torsdag.

Lars Devold er analytiker i Kepler Cheuvreux.

Det er gode nyheter for selskapet som har slitt på børs så langt i år. Før dagens rapport for andre kvartal var aksjen ned mer enn 50 prosent for året. Nå er nedgangen redusert til rundt 42 prosent.

Kahoot doblet omsetningen fra samme kvartal i fjor. I tillegg leverte selskapet et justert driftsresultat som var 1,6 millioner dollar høyere enn analytikerforventningene.

Devold trekker frem fremtidsutsiktene, og sier at Kahoot kan se ut til å ha fått markedene til å tro på disse.

– De har hatt problemer med å få markedet til å tro på guidingen sin, men nå gir de mer kjøtt på beinet. Vi tror både estimatene og det generelle sentimentet på aksjen vil løfte seg på dette, sier analytikeren.

Styrket salgsaktivitet

Kahoot økte andelen betalende brukere med 40.000 i andre kvartal, og har nå 1,2 millioner betalende brukere.

– Det lovende i rapporten var hvordan selskapet skriver om salgsaktiviteten. Selskapet har godt trykk spesielt i grunnskolesegmentet og til bedrifter, der flere kunder er betalende nå enn før, sier Devold.

Den digitale læringsplattformen omsatte for 36,1 millioner dollar i årets andre kvartal, opp fra 18,4 millioner dollar i samme kvartal i fjor. Resultatet etter skatt endte med et tap på 0,79 millioner dollar, ned fra 5,6 millioner dollar i overskudd samme kvartal i fjor. Justert driftsresultat endte på 6,9 millioner dollar, som var godt over forventningene på 5 millioner dollar.

Les også

Kahoot med kraftig omsetningsvekst

– Blandet rapport

Analytiker Kristian Flørnes Støle i Carnegie peker på oppkjøpet av Clever som årsaken til at Kahoot slo forventningene i årets andre kvartal.

– Vi synes det var en litt blandet rapport. Topplinjen var litt over det vi og konsensus hadde forventet, men dette var drevet av Clever. Ekskludert Clever, så var veksten svakere enn vi hadde forventet, sier han.

– Det er utviklingen i Kahoot ekskludert Clever vi har vært mest bekymret for.

Ifølge Støle opprettholdt Kahoot en høyere guiding for året enn det som i gjennomsnitt var forventet av analytikerne, samtidig som tallene var bedre enn forventet.

– Det ga nok en del «relief» i aksjen i dag, sier han.

Publisert:
Gå til e24.no