Oslo Børs endte forsiktig ned

Nordic Nanovector ble dagens store taper på Oslo Børs etter å ha hentet penger med rabatt.

Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs falt skarve 0,1 prosent ved børsstenging torsdag ettermiddag.

Oljeprisen er opp 0,89 prosent for dagen til 88,44 dollar. Prisen har de siste dagene vært på det høyeste siden 2014.

Bioteknologiselskapet Nordic Nanovector falt 28,12 prosent til 14 kroner etter at det hentet penger til samme kurs. Selskapet hentet 250 millioner kroner, ifølge en melding som kom onsdag kveld. Pengene skal blant annet brukes til forberedelsene med å søke om godkjenning for legemiddelet Betalutin, i tillegg til å forberede fase tre-studien og lanseringen ut mot markedet.

Nordic Nanovector jobber med å utvikle behandling mot ulike typer blodkreft og immunsykdommer. Betalutin er en behandling selskapet utvikler for en form for lymfekreft.

Kraftig salgsvekst for Otovo

Før børsåpning har det norske solcelleselskapet Otovo levert tall for fjerde kvartal. Selskapet økte inntektene med 173 prosent til 109 millioner kroner.

– Energipriskrisen i Europa har drevet forbrukernes interesse for alternativer til tradisjonell energi, og Otovo har konvertert den massive tilstrømningen av kundeinteresser til salg i løpet av årets siste kvartal, skriver selskapet.

Otovo går likevel totalt sett med et tap på 37,3 millioner kroner etter skatt, sammenlignet med et underskudd på 28,4 millioner i fjerde kvartal 2020.

Aksjen faller 1,7 prosent etter å ha steget fra start.

Les også

Strømpriskrisen gir kraftig salgsvekst for Otovo

Kongsberg Automotive stiger 2,6 prosent etter å ha steget kraftigere i tidligere handel. Selskapet meldte før børsåpning om en ny kontrakt verdt drøye 418 millioner kroner.

Aker Offshore Wind er samtidig opp 2,1 prosent. Kjell Inge Røkkes havvindsatsing avviste i en børsmelding torsdag morgen at det trenger å hente friske penger i markedet. Selskapet uttrykket også skuffelse over ikke å ha blitt tildelt noen lisenser i ScotWind-prosessen.

Les også

Kraftig hopp på Hongkong-børsen etter kinesisk rentekutt

Rentekutt i Kina

Europeiske børser er stort sett i minus, men det er ingen store utslag.

Asia-børsene har steget på morgenkvisten, etter at landets sentralbank kuttet i to nøkkelrenter. En av den, en femårig rente som påvirker prisen på boliglån, ble nedjustert for første gang siden april 2020.

Oppgangen kommer også etter en tid med renteuro på verdens børser. Den tiårige amerikanske statsrenten har klatret til nivåer som ikke har blitt sett siden før pandemien. Torsdag morgen har renten falt noe tilbake til 1,85 prosent etter å ha nådd en topp på 1,89 prosent onsdag.

Pilene pekte nedover på Wall Street onsdag kveld, da Nasdaq falt markant for andre dag på rad.

Publisert:

Her kan du lese mer om