Bred oppgang på Oslo Børs

Stort sett alle selskapene på Hovedindeksen steg i løpet av handelsdagen. Siem Offshore hoppet over 51 prosent etter Sveaas-jafs.

Hovedindeksen på Oslo Børs har svingt etter at Ukraina-krigen startet.
Publisert:

Hovedindeksen klatret 2,83 prosent etter å ha fått et nytt løft da USA-børsene åpnet med et markant byks.

Av alle de 66 selskapene på Hovedindeksen er det kun tre selskaper som falt.

Oppgangen kom etter signaler om fremgang i samtalene mellom Russland og Ukraina. I tillegg uttalte kinesiske myndigheter onsdag at de vil iverksette tiltak for å løfte økonomien, noe som førte til rekyl på de asiatiske børsene.

Hongkong-børsen endte opp mer enn ni prosent.

I løpet av handelsdagen har oljeprisen svinget rundt 100 dollar, og er ved stengetid 99 dollar fatet. Altså omtrent samme pris som da Oslo Børs stengte tirsdag.

Equinor var opp omtrent en prosent og Aker BP steg 1,35 prosent. Ellers på omsetningstoppen steg Norsk Hydro 4,68 prosent, og Yara hadde oppgang på 1,54 prosent.

Les på E24+

Sveaas-raid er neppe det siste aksjetrekket i offshoreskip-markedet

Kjøper en tredjedel av Siem Offshore

På hjemlige trakter har Christen Sveaas’ Kistefos inngått en avtale om å kjøpe 32,5 prosent av Siem Offshore. Handelen ble gjort til 7,26 kroner per aksje, noe som er 51,25 prosent over sluttkursen for aksjen kvelden før. Aksjen hopper dermed over 51 prosent.

Gjenvinningsselskapet Quantafuel har på sin side formidlet at det har gjennomført reparasjon av to produksjonslinjer ved Skive-anlegget i Danmark. Anlegget er nå gradvis på vei tilbake i produksjon. Quantafuel-aksjen klatrer 2,01 prosent.

Kongsberg Automotive, som falt kraftig tirsdag etter å ha lagt frem resultater, kunne i morgentimene fortelle at det har sikret en kontrakt verdt 570 millioner kroner. Det er forretningsområdet kalt «Fluid Transfer Systems» som er tildelt kontrakten. Selskapets steg 0,59 prosent.

Les også

Trønderenergi og HitecVision danner grønt selskap

Venter på Fed

En av ukens store hendelser i markedet er rentebeslutningen til USAs sentralbank onsdag kveld, og den påfølgende pressekonferansen til sentralbanksjef Jerome Powell.

Det er ventet at styringsrenten i USA blir hevet for første gang siden desember 2018.

Inflasjon er ventet å bli hovedtema på møtet, skriver CNBC. I februar klatret inflasjonen videre til 7,9 prosent, som er det høyeste siden 1982.

Spenningen rundt møtet ligger blant annet i hvor mange rentehevinger Federal Reserve ser for seg i år, for å takle den brennhete prisveksten.

Publisert:

Her kan du lese mer om