Børsfall i Asia etter Credit Suisse-oppkjøp

Bankaksjer faller etter helgens sveitsiske drama. I Hongkong beroliger myndighetene kunder i Credit Suisse med at pengene fortsatt er tilgjengelig.

En mann går forbi Credit Suisse’ filial i Hongkong mandag.
Publisert:

Søndag ble det klart at storbanken UBS kjøper kriserammede Credit Suisse, som skapte mye uro i verdensmarkedene i forrige uke.

UBS legger rundt 3 milliarder dollar på bordet, tilsvarende rundt 32 milliarder norske kroner etter dagens kurs, for å kjøpe den sveitsiske banken.

Oppgjøret mellom Sveits’ største og nest største banker, gjøres i aksjer til rundt denne verdien.

Investorene reagerer på nyheten med å sende aksjene ned stort sett på alle de viktigste børsene i Asia og Stillehavsområdet mandag.

Slik ser det ut klokken 05.45 norsk tid:

  • Nikkei 225-indeksen i Tokyo faller 0,99 prosent.
  • Hang Seng i Hongkong er ned 2,56 prosent
  • Shanghai Composite stiger 0,12 prosent
  • Kospi i Seoul faller 0,50 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore er ned 1,07 prosent
  • ASX 200 i Sydney faller 1,39 prosent
Les på E24+

Uro etter bankkollaps: Dette bør du gjøre med aksjene dine nå

«Ubetydelig»

I Hongkong har regulatoriske myndigheter vært ute etter oppkjøpsnyheten og beroliget kunder om at Credit Suisse sine tjenester vil fortsette som før.

Credit Suisse’ virksomhet i Hongkong omfatter en filial under tilsyn av Hongkong Monetary Authority og to lisensierte selskaper, ifølge CNBC.

– Kunder kan fortsatt få tilgang til sine innskudd gjennom filialen og handelstjenestene levert av Credit Suisse for Hongkongs aksje- og derivatmarkeder, opplyser i en melding.

De legger til at den lokale banksektorens eksponering mot Credit Suisse er «ubetydelig».

De totale eiendelene til Hongkong-filialen beløper seg til rundt 12,74 milliarder dollar, som utgjør mindre enn 0,5 prosent av banksektoren i Hongkong.

Les også

Storbanken UBS kjøper kriserammede Credit Suisse

Bankaksjer faller

Flere bankaksjer faller tungt på Hongkong-børsen mandag, med HSBC ned 5,96 prosent på et tidspunkt, blant taperne på Hang Seng-indeksen.

Også Standard Chartered faller rundt 5 prosent på samme tid.

I Singapore kommer myndighetene med samme beskjed som i Hongkong, etter at det ble kjent at USB kjøper den kriserammede sveitsiske banken.

– Overtagelsen forventes ikke å ha noen innvirkning på stabiliteten til Singapores banksystem, opplyser myndighetene i en melding.

Publisert: