Petter Stordalen kjøper 2,4 millioner aksjer i Atlantic Sapphire

Petter Stordalen kjøper 2,4 millioner aksjer i landoppdrettsselskapet i løpet av mandagen, til en verdi på 13 millioner kroner.

Petter Stordalens investeringsselskap Strawberry Capital eier nå seks prosent av det landbaserte oppdrettsselskapet.
Publisert:

Tidligere i dag opplyste Strawberry Capital i en børsmelding at de kjøper 1,1 millioner aksjer i selskapet uten å angi prisen per aksje. Etter børsstenging melder selskapet om at de kjøper ytterligere 1,3 millioner aksjer i Atlantic Sapphire. Totalt for dagen har Stordalens Strawberry Capital handlet over 2,4 millioner aksjer.

Aksjene kjøpes til en gjennomsnittspris per aksje på 5,38 kroner.

Strawberry Capital sitter nå på over 9,2 millioner aksjer i Atlantic Sapphire og eier seks prosent av alle utestående aksjer i selskapet.

I tillegg kjøpte driftssjefen i Atlantic Sapphire, Jon-Birger Løvik, 100.000 aksjer til en kurs på 5,13 kroner per aksje. Det tilsvarer en kjøpesum på 513.000 kroner.

Atlantic Sapphire-aksjen har falt over 86 prosent siden årsskiftet, men steg over 34 prosent på Børsen mandag etter Stordalen la frem det første kjøpet.

Les på E24+

Venter resultatfest på Oslo Børs: – Ingen er i nærheten

Fiskedødelighet

Det tøffe året på børsen skyldes hovedsakelig av høy fiskedødelighet.

Mandag forrige uke justerte selskapet ned inntektsforventningene på grunn av høyere fiskedødelighet enn vanlig i noen systemer. Noe som igjen har ført til tidligere slakting og lavere slaktevekt i snitt.

Selskapet meldte da at fortsetter å undersøke årsaken bak den unormalt høye dødeligheten.

I sommer hentet selskapet 1,2 milliarder kroner i en emisjon, der blant annet Petter Stordalen var med på å spytte inn penger.

I en tidligere versjon av denne saken sto det at Strawberry Capital har kjøpt totalt 3,5 millioner aksjer i Atlantic Sapphire mandag. Det riktige er 2,4 millioner aksjer til en samlet verdi på 13 millioner kroner. Saken ble rettet 24.10.2022 klokken 19.50.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om