Asiatiske databrikkeaksjer fortsetter oppturen

TSMC, Samsung og Tokyo Electron er blant selskapene som bidrar til oppgang på flere asiatiske børser fredag.

Publisert: Publisert:

Børsene i Tokyo og Taiwan står for de tydeligste oppturene blant børsene i Asia og Stillehavsområdet på ukens siste handelsdag.

Både i Japan, Sør-Korea og Taiwan bidrar databrikkeaksjer til den positive stemningen. Utviklingen, som kommer i kjølvannet av sterke tall og fremtidsutsikter fra amerikanske Nvidia, fortsetter dermed for sektoren.

Overordnet er bildet likevel noe blandet på Asia-børsene. Slik ser det ut rundt klokken 6 norsk tid:

  • Nikkei 225-indeksen i Tokyo stiger 0,47 prosent
  • Shanghai Composite faller 0,14 prosent
  • Kospi i Seoul stiger 0,21 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore faller 0,02 prosent
  • Taiwan Weighted Index stiger 1,17 prosent
  • ASX 200 i Sydney stiger 0,12 prosent
Les på E24+

Dette må du vite om du vil investere i India

Hongkong-børsen er stengt fredag i forbindelse med en helligdag.

Videre opptur for databrikke-aksjer

Teknologiaksjer hadde den klareste oppgangen i de amerikanske aksjemarkedene torsdag kveld.

Teknologiindeksen Nasadaq endte gårsdagen opp 1,71 prosent, blant annet hjulpet av tall fra databrikkeprodusenten Nvidia. Selskapet klatret selv mer enn 24 prosent på Wall Street i går.

Det amerikanske selskapet meldte onsdag kveld om bedre inntjening enn ventet. Nvidia la også frem forventninger langt over det analytikerne hadde trodd på forhånd, knyttet til etterspørselen etter brikkene for kunstig intelligens-applikasjoner.

I Asia fortsetter flere aksjer innen sektoren oppturen som startet i går i kjølvannet av Nvidia-tallene. Den store databrikkeprodusenten Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) stiger 3,7 prosent på børsen i Taiwan.

I Korea stiger Samsung 2 prosent, mens SK Hynix er opp 5,3 prosent.

I Japan er Tokyo Elctron opp 4,9 prosent, Renesas Electronics opp 4,4 prosent og Adavantest opp 4,3 prosent.

Gjeldstak-forhandlinger fortsetter

Markedene både i USA og ellers i verden følger også nøye med på forhandlingene om en heving av gjeldstaket til USA. Amerikanske politikere har forhandlet i langt tid om lande en avtale innen starten av juni, for å unngå at USA misligholder sine betalingsforpliktelser.

Republikanerne, med Representantenes hus-leder Kevin McCarthy i spissen, gjentok i går beskjeden om at en avtale ikke er på plass, men at forhandlingene fortsetter.

– Vi har ikke en avtale ennå. Vi visste at dette ikke ville være lett. Det er vanskelig, men vi jobber og skal fortsette å jobbe til vi får dette på plass, sa McCarthy da han møtte pressen torsdag kveld, ifølge Bloomberg.

Publisert: