Mybank-sjefen går av – banken kan få gebyr på 4,5 millioner

Finanstilsynet har varslet at banken vil kunne bli pålagt å skifte ut sjefen. Nå går banksjefen av.

Mybanks kontor på Bankplassen i Oslo.
Publisert:

Håkon Fure går av som sjef i nisjebanken Mybank, ifølge en melding fredag morgen.

Avgangen kommer etter et varsel fra Finanstilsynet.

«Finanstilsynet har varslet banken i en foreløpig tilsynsrapport at banken vil kunne bli pålagt å skifte ut daglig leder», skriver banken i en melding.

«Selv om dette er en pågående prosess, har styret og Fure blitt enige om at det er i bankens beste interesse å skifte daglig leder allerede nå», skriver Mybank.

Fure ble utpekt som Mybank-sjef våren 2021, etter å ha vært styreleder i et knapt år.

E24 har forsøkt å få kontakt med Fure, men har foreløpig ikke lyktes.

Tilsynet har også varslet at banken kan bli ilagt et overtredelsesgebyr for manglende etterlevelse av hvitvaskingsloven på 4,5 millioner.

Banken har også fått beskjed fra tilsynet om at den kan få et midlertidig forhøyet kapitalkrav på 40 millioner kroner samt pålegg om å rette «nærmere bestemte» forhold. Det midlertidige forhøyede kapitalkravet vil bli dekket av dagens overskuddskapital, ifølge banken.

Finanstilsynet bekrefter til E24 at det har sendt en foreløpig tilsynsrapport som banken er gitt anledning til å kommentere på.

«Utover det har vi ingen ytterligere kommentarer», skriver kommunikasjonsrådgiver Jo Singstad i Finanstilsynet i en e-post.

Styret har i dag utnevnt Caroline Kvam Stokke som ny sjef i Mybank. Stokke kommer fra rollen som finansdirektør i MyBank.

Styreleder Trond Bentestuen og nyutnevnt daglig leder Kvam Stokke skriver i to separate SMS-er at de ikke har ytterligere kommentarer, utover det som står i meldingen.

Mybank er en tidligere forbrukslånsbank, som tilbyr omstartslån med sikkerhet i bolig, til personer med økonomiske problemer. Selskapet handles på NOTC, et marked for unoterte aksjer.

Publisert:

Her kan du lese mer om