Kundesenteret holder på å knele: Norwegian ber folk ikke ringe

Det er ikke bare 113 og legevaktene som nå rennes ned av telefoner. Etter at USA varslet et innreiseforbud fra flere europeiske land har kundesenteret til Norwegian blitt overveldet. Nå ber de og SAS innstendig om at kundene ikke ringer og heller bruker nettløsninger.

Informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian
 • Marius Lorentzen
Publisert:

– Telefonlinjene holder på å knele og ventetiden er ekstremt lang inn til kundesenteret vårt, sier informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til E24 torsdag formiddag.

Onsdag kveld amerikansk tid annonserte president Donald Trump at USA nå innfører et innreiseforbud fra europeiske land. Amerikanske myndigheter har senere presisert at dette gjelder reisende fra Schengen-landene, inkludert Norge.

Amerikanske statsborgere og Storbritannia er ikke omfattet av forbudet som vil tre i kraft natt til lørdag. Samtidig har Avinor varslet at de vurderer å stenge ned en rullebane på Gardermoen (Oslo Lufthavn) og muligens andre flyplasser.

Norwegian-aksjen faller torsdag kraftig nok en dag og hele flybransjen er nå i en fullstendig krise med et drastisk fall i reiseaktivitet og bestillinger.

– Vi har full kriseberedskap og jobber med å hjelpe både kunder og ansatte så godt vi kan, sier Sandaker-Nielsen.

Norwegian kommer nå med en bønn til alle kundene sine: Bruk nettsidene og sosiale medier for å få kontakt med flyselskapet – ikke ring inn på telefon.

Selskapet ber også om at alle som har bestilt billetter via reisebyrå tar direkte kontakt med dem.

I tillegg oppfordrer selskapet alle passasjerer å sørge for at de er oppført med korrekt e-postadresse og mobilnummer inne på Norwegians nettsider, slik at de får beskjed om endringer i deres flyginger.

– Det er ekstremt mange som ringer inn på telefon, og det er helt forståelig. Samtidig ber vi om forståelse for at situasjonen er både ekstraordinær og uoversiktlig – situasjonen endrer seg time for time, sier Sandaker-Nielsen og fortsetter:

– Flygingene i Europa og til USA går som planlagt i dag.

Les også

Avinor vurderer å stenge flere flyplasser

– Berørte passasjerer vil få sms

Norwegian kan foreløpig ikke svare på hva som vil skje i dagene fremover og om USA-flygingene vil bli rammet.

Selskapet har sin største langdistansebase på Gatwick utenfor London og har mange amerikanske og britiske ansatte som ikke vil bli rammet av USAs nye reiseforbud. Dermed er de og British Airways i en annen posisjon enn selskaper som SAS og Lufthansa, som er basert i Schengen-land.

Hva som skjer nå fremover er helt usikkert. Norwegian har sagt at flygingene til USA fortsetter som normalt torsdag, SAS sier at de også flyr som normalt fredag.

– Vi jobber nå intenst med å se hvordan vi skal tilpasse oss dette og ivareta kundene på en best mulig måte. Vi gjør det vi kan for å få folk frem, men vi ber om forståelse for at det er ekstremt komplisert bilde ettersom det både er varierende råd og tiltak i ulike land, og vi er et selskap som opererer med ansatte og fly en rekke forskjellige steder, sier Sandaker-Nielsen.

– Vil de som eventuelt får kansellert flygingene sine til USA eller andre steder få beskjed på sms?

– Ja, hvis flygingen din blir berørt vil du få beskjed på sms, så sørg for at du har oppdatert kundeprofilen din med et riktig mobilnummer på Norwegians nettsider, sier Sandaker-Nielsen.

SAS oppfordrer også passasjerne til å bruke nettløsninger:

– Det er mange passasjerer som kontakter oss nå, og vi forstår at mange opplever situasjonen som uavklart. Vi oppfordrer alle å lytte til myndighetenes råd og anbefalinger og følge med på vår nettside, som oppdateres kontinuerlig i forbindelse med utbruddet av koronasmitte, sier pressesjef John Eckhoff i SAS.

Les også

Fagforeninger krever kriselån til flyselskapene: – Dette ligner ikke på noe vi har sett før

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Coronaviruset
 3. Luftfart
 4. Norwegian
 5. Oslo Lufthavn
 6. Flyselskaper
 7. Storbritannia

Flere artikler

 1. Norwegian stenger selvbetjent innsjekk

 2. Norwegian varsler massive nye kutt og permitterer halve arbeidsstokken

 3. SAS permitterer 200 ansatte i Norge

 4. Norwegian kansellerer ikke flyene til Italia

 5. Norwegian venter fortsatt med innføring av munnbind