Turbulensen i Norwegian

Norwegian setter tegningskursen til én krone

Selskapets konsernsjef Jacob Schram lovet tidligere aksjonærene «en betydelig rabatt» i emisjonen. Tirsdag ble tegningskursen fastsatt.

Norwegian-sjef Jacob Schram og finansdirektør Geir Karlsen.

Håkon Mosvold Larsen
  • Hanna Ghaderi
Publisert:

I en melding tirsdag offentliggjør Norwegian tegningskursen i Norwegian-emisjonen til én krone per aksje. Med det vil selskapet hente mellom 300 og 400 millioner kroner.

Norwegian-aksjen endte til sammenligning mandagens handelsdag på 4,8 kroner, ned 9,77 prosent.

Enkelte av eierne i de konvertible obligasjonslånene til Norwegian har også inngått såkalte tegningsbrev som forplikter obligasjonseierne å tegne andeler i emisjonen til opptil 10,11 millioner dollar, står det videre.

Les også

Overveldende ja til redningsplanen i Norwegian: – Den eneste fornuftige beslutningen

Nærmer seg statlig krisepakke

Tidligere tirsdag skrev Finansavisen at dersom Norwegian-styret satte tegningskursen i Norwegian-emisjonen til mer enn 1 krone per aksje, falt garantiene om deltagelse fra obligasjonseierne. Derfor ville kursen trolig bli satt mellom 0,70 kroner og 1 krone per aksje, forklarte Finansavisen.

Etter det FA erfarer skal eierne i Norwegians konvertible obligasjonen, som også har gitt garantier om å delta med opp mot 100 millioner kroner i emisjonen, ha krevd at emisjonen blir satt i intervallet mellom 0,50 kroner og 1 krone per aksje.

Den såkalte konverteringskursen ble kjent mandag. Dette er kursen som legges til grunn når obligasjonseiere og leasingselskaper skal omgjøre om lag 10,8 milliarder kroner i gjeld til nye aksjer i selskapet. Den landet på 3,80 kroner.

Dette er helt nødvendig for at selskapet skal kunne få ta del i den statlige krisepakken, som krever at Norwegian har en egenkapitalandel på åtte prosent.

Norwegian opplyser at interessenter kan tegne seg for aksjer fra og med klokken 09:00 onsdag. Tegningsperioden var frem til 14. mai, klokken 16:30.

Lånegaranti avgjørende

Det var lenge usikkert om Norwegians kreditorer ville redde selskapet ut av gjeldskrisen som ble for tungt å bære når alle flyene ble satt på bakken som følge av coronakrisen.

Det var lange forhandlinger mellom partene som til slutt kom til enighet, men tirsdag lettet leasingselskapet Aercap, som snart vil være en av selskapets største aksjonærer, på sløret i en telefonkonferanse.

– Det er ekstraordinært uvanlig for oss å gjøre om gjeld til egenkapital. Vi gjorde det med Norwegian, hovedsaklig fordi de har statlig støtte, men generelt vil vi ikke gjøre det, sa administrerende direktør Aengus Kelly i Aercap.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Turbulensen i Norwegian
  2. Aksjelive
  3. Norwegian

Flere artikler

  1. Schram: – En utrolig lettelse

  2. Norwegians skjebnedag: Overveldende aksjonærflertall for krisepakken

  3. Norwegian stiger kraftig etter at kriseplanen ble godkjent

  4. Norwegian-toppenes redningsoperasjon går videre: – Må overbevise domstolen om at vi har tilstrekkelig kapital

  5. Norwegian-styret vil ha styregrossist Bjarne Borgersen som leder av valgkomiteen