Bitcoinprisen hopper til høyeste på 13 måneder

Kryptovalutaen bitcoin har steget over 7 prosent de siste 24 timene. 

BITCOIN NÅR ÅRSREKORD: Kryptovalutaen gjør et tidlig i morgentimene søndag, og ligger på det høyeste nivået siden april i fjor. Illustrasjonsbilde.

Foto: Karen Bleier AFP
  • Hanna Ghaderi
Publisert: Publisert:

Bitcoinprisen nådde det høyeste nivået siden 10. mai 2018, og har steget med over 7 prosent de siste 24 timene, ifølge data fra Coinmarketcap.

Kryptovalutaen nådde i morgentimene søndag 9.323 dollar, tilsvarende 81.260 norske kroner. Tidligere i år var bitcoin oppe og snuste på 9.000 dollar-merket, men nådde ikke helt opp.

Dette siste bykset gir investorene håp om at verdens største digitale valuta målt i markedsverdi skal gjenopplives, skriver Forbes.

Flere forklaringer

Avisen skriver videre at bitcoinøkningen kommer av stigningen i Litecoin-prisen som har steget med over 300 prosent i år, og over 43 prosent den siste måneden. Sammenlignet med rival-valutaen har bitcoin mer eller mindre holdt seg flatt den siste måneden, utenom en kort tur opp før kryptovalutaen igjen falt.

(+) Etter boblen, kommer bitcoins til å ende opp som tulipankrakket eller internett?

CCN begrunner på sin side at Facebooks planer om å utvikle kryptovaluta til WhatsApp er blant grunnene til kryptovalutaens stigning. I tillegg blir årsaker som intensiveringen av geopolitiske risikoer som følge av handelskrigen og en generell forbedring i følelser rundt krypomarkedet trukket frem.

Forventer økning

Den kjente bitcoin-veksleren «red» sammenlignet bitcoinprisen i april 2018 med juni 2019, og estimerer dermed en økning i kryptovalutaen til 12.000 dollar innen slutten av juli.

Les også

Sparebanken ga grønt lys til bitcoinveksling: – Kryptovaluta er ikke et blaff

Les også

Bitcoinveksler godkjent av Finanstilsynet – bankene setter døren på gløtt

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Digital valuta
  2. Bitcoin

Flere artikler

  1. Bitcoinprisen har bykset 50 prosent på en uke

  2. Tesla har kjøpt bitcoin for nesten 13 milliarder kroner

  3. Dyreste bitcoin på 15 måneder

  4. Bitcoins markedsverdi stiger til 1.000 milliarder dollar

  5. Bitcoin faller fra rekordnivåer – ned 19 prosent på et døgn