Bitcoinprisen hopper til høyeste på 13 måneder

Kryptovalutaen bitcoin har steget over 7 prosent de siste 24 timene. 

BITCOIN NÅR ÅRSREKORD: Kryptovalutaen gjør et tidlig i morgentimene søndag, og ligger på det høyeste nivået siden april i fjor. Illustrasjonsbilde.

Foto: Karen Bleier AFP
Publisert:

Bitcoinprisen nådde det høyeste nivået siden 10. mai 2018, og har steget med over 7 prosent de siste 24 timene, ifølge data fra Coinmarketcap.

Kryptovalutaen nådde i morgentimene søndag 9.323 dollar, tilsvarende 81.260 norske kroner. Tidligere i år var bitcoin oppe og snuste på 9.000 dollar-merket, men nådde ikke helt opp.

Dette siste bykset gir investorene håp om at verdens største digitale valuta målt i markedsverdi skal gjenopplives, skriver Forbes.

Flere forklaringer

Avisen skriver videre at bitcoinøkningen kommer av stigningen i Litecoin-prisen som har steget med over 300 prosent i år, og over 43 prosent den siste måneden. Sammenlignet med rival-valutaen har bitcoin mer eller mindre holdt seg flatt den siste måneden, utenom en kort tur opp før kryptovalutaen igjen falt.

(+) Etter boblen, kommer bitcoins til å ende opp som tulipankrakket eller internett?

CCN begrunner på sin side at Facebooks planer om å utvikle kryptovaluta til WhatsApp er blant grunnene til kryptovalutaens stigning. I tillegg blir årsaker som intensiveringen av geopolitiske risikoer som følge av handelskrigen og en generell forbedring i følelser rundt krypomarkedet trukket frem.

Forventer økning

Den kjente bitcoin-veksleren «red» sammenlignet bitcoinprisen i april 2018 med juni 2019, og estimerer dermed en økning i kryptovalutaen til 12.000 dollar innen slutten av juli.

Les også

Sparebanken ga grønt lys til bitcoinveksling: – Kryptovaluta er ikke et blaff

Les også

Bitcoinveksler godkjent av Finanstilsynet – bankene setter døren på gløtt

Her kan du lese mer om