Supernettverket:<br />Hvem kjenner hvem

Dette er supernettverket av norske arvinger og deres venner.Klikk deg gjennom grafikken for å se hvem som er inne med hvem.

Publisert:

I et gigantisk nettverk knytter arvinger bånd som vil påvirke norsk næringsliv i mange tiår fremover.

E24 og VG har laget en grafikk som viser toppen av kransekaken i det unge Overklasse-Norge: Aller øverst er datteren til Aker-eier Kjell Inge Røkke.

Se hvem som kjenner hvem i denne spennende grafikken over båndene mellom Norges unge økonomiske elite.

  • Relasjoner
  • Venner og venners venner
  • Foreldre
  • Formuer
  • Bilder

Men hun følges tett av andre kjente riking-navn: Orklas sterke mann Stein Erik Hagens sønn er sentral. Flere av barnebarna til skipsrederne Fred. Olsen og cruisereder Gjert Wilhelmsen er med.

Til sammen har familiene til vennene i supernettverket en formue på over 160 milliarder kroner.

Noen av arvingene har allerede fått privatkontoen fylt til randen. Andre har fått styreverv, mens de fleste fortsatt studerer eller går på skole.

Mange av arvingene har et betydelig antall felles venner, viser dokumentasjonen fra Facebook:

  • Stein Erik Hagens sønn Carl Erik Hagen og skipsreder Gjert Wilhelmsens barnebarn Kristina Madeleine Wilhelmsen har 98 felles venner på Facebook. Arvingen etter det gamle Rimi-imperiet har også 75 felles venner med Smart Club-arving Madeleine Brynestad. Han har dessuten 45 felles venner med den åtte år eldre varmtvannsarvingen Christoffer Braathen.
  • Kjøpmannsdatteren Madeleine Brynestad har igjen nesten 100 felles venner med skipsreder Arne Blystads tvillingdøtre Agnes og Julie Blystad.
  • Meglersønnen Petter Collier deler 74 venner med Kjell Inge Røkkes datter Elisabeth Monsen Røkke.
  • Isabelle Kristine Ringnes, datteren til eiendomskonge Christian Ringnes, har 85 felles venner med Kristina Madeleine Wilhelmsen.
  • Meglersønn Petter Collier er kanskje allerede i posisjon for å styre investeringene til Fred. Olsen-arving Alexander Nergaard. De har 103 felles venner.

Aksjene og pengebingene denne rike gjengen skal arve, styrer sentrale deler av norsk næringsliv.

Les også: Denne venneflokken er god for 160 milliarder

- Dette er en veldig interessant kartlegging av nettverk vi kjenner ganske dårlig i dag. Jeg tror disse nettverkene vil ha betydning for fremtiden, sier maktforsker Trygve Gulbrandsen, professor II ved Universitetet i Oslo.

Les mer fra denne artikkelserien - som går på E24 gjennom hele helgen:

KJØP VG I DAG

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om