Vin likevel ikke sunnere en øl

En gjennomgang av 3,5 millioner kasselapper viser at vindrikkere spiser sunnere enn øldrikkere.

  • E24
Publisert:

Dette snur opp ned på diverse forskeres påstander om at vin skal være sunnere enn øl, skriver det danske økonominettstedet Business.dk.

Den omfattende studien av kasselappene viser følgende tendens: Øldrikkere kjøper mer fete produkter og ferdigvarer, mens vindrikkere tyr til oliven og kalorifattige produkter.

Flere nyheter fra E24

Sunnere matvarer

Vindrikkerne kjøper sunnere matvaner enn øldrikkerne. Det er konklusjonen til en gruppe forskere, etter at de i en periode på et halvt år har gått gjennom 3,5 millioner kasselapper fra butikkene Bilka og Føtex.

Det skriver tidsskriftet Ukeskriftet for Læger mandag.

- Resultatene kan få konsekvenser for tolkningen av tidligere undersøkelser som viser at det er sunnere å drikke vin enn øl, sier professor Morten Grønbæl ved Center for Alkoholforskning ved det danske folkehelseinstituttet til Business.dk.

- Mer objektivt bilde

- Dette stiller spørsmålstegn ved om folk lever lengre når de drikker vin i stedet for øl - eller om det bare er kostholdet som utgjør forskjellen, sier Grønbæk.

Flere undersøkelser har tidligere vist at vindrikkere har sunnere matvaner enn øldrikkere, men de undersøkelsene har vært basert på selvrapportering fra undersøkelsens deltakere. Gjennomgangen av kasselappene gir et mer objektivt bilde, mener Morten Grønbæk.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Vil ha sjefer som er menn over 45

  2. Suksess med «dameøl» for Carlsberg

  3. SER MOT DANMARK: Rema 1000 vil kjøpe Lidl

  4. Full øl-krig

  5. Dyr olje gir mer øl i Russland