Konkursen i Thomas Cook

DNB kan bli Thomas Cook Norden-eier

BORJA SUAREZ / X02091
 • E24
Publisert: Publisert:

DNB skal ifølge Dagens Næringsliv være forbedret på å eie Thomas Cook Northern Europe (TCNE) for en periode, dersom det blir nødvendig.

DNB har ikke ønsket å kommentere DNs sak, men sier i en generell kommentar at dersom det oppstår konkursrisiko i et selskap banken har nære kunderelasjoner med, vil banken alltid strekke seg langt for å sikre at virksomheten kan drives videre.

Videre skriver avisen at den vet at DNB har vært en sentral i arbeidet med å få virksomheten i Norden, som blant annet består av norske Ving, til å stå på egne ben.

Ifølge kilder tett på TCNE skal det fremdeles være mange økonomiske og juridiske forpliktelser og garantier mellom konsernet og den nordiske virksomheten, skriver DN.

Blant annet skal TCNE ha garantert for deler av milliardgjelden i konsernet, noe som ved en konkurs i morselskapet kan føre til at den nordiske virksomheten kan bli nødt til å betale penger til långiverne.

TCNEs kommunikasjonssjef Fredrik Henriksson har ikke ønsket å kommentere disse garantiene, overfor DN.

DNB opplyste tidligere denne uken at den tar et tap på 1 milliard i tredje kvartal i forbindelse med et låneengasjement og utviklingen i dette.

Tapet skal ifølge Financial Times være knyttet til en større lånefasilitet relatert til nettopp Thomas Cook. Banken skal sammen med Unicredit være de største långiverne i denne fasiliteten, ifølge avisen.

DNB er ifølge DN hovedbankforbindelse for Thomas Cook Northern EuropeDNB er den eneste av de store bankene med tilknytning til lånefasiliteten som har tatt tap denne uken
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Konkursen i Thomas Cook
 2. Thomas Cook
 3. Ving
 4. DNB
 5. Konkurs

Flere artikler

 1. Har mottatt første bud på Ving: – Kan gå relativt kjapt

 2. Flyanalytiker tror Ving-kjøp snart er klart: – De har ikke for mye tid på seg

 3. Betalt innhold

  Ving Norge har blitt en utbyttemaskin for et selskap i krise

 4. Annonsørinnhold

 5. Finansavisen: Fosun i samtaler om kjøp av Ving

 6. Flyanalytiker: – Kunne ikke fått bedre eiere