Skyhøye forventninger til nytt Mario-spill

Denne uken lanserte Nintendo sitt nyeste tillegg til Mario Kart-universet, og markedsanalytikere er skråsikre på at spillet vil bli populært.

Nintendo
 • Ine Brunborg
Publisert: Publisert:

Nintendos «Mario Kart»-spill har vært på markedet i nesten 20 år, og har siden den gang vært blant selskapets bestselgere på flere plattformer.

På onsdag denne uken ble det nyeste tillegget til universet, mobilspillet «Mario Kart Tour» lansert, og analytikerne har skrudd opp forventningene.

– For Mario Kart Tour, tror vi at markedet forventer 10 millioner nedlastinger den første uken, skrev Morgan Stanley MUFG tidligere denne måneden, ifølge CNBC.

– Forventningene er skyhøye til Mario Kart Tour fordi det er et så stort åndsverk, og en så stor franchise, sier sjefen for konsulentvirksomheten Kantan Games, Serkan Toto, til nyhetskanalen.

Strateg Amir Anvarzade ved Asymmetric Advisors er ifølge CNBC enig. Han omtaler lanseringen av spillet som «veldig, veldig stort».

– Mario Kart vil sannsynligvis være den største spilltittelen noensinne for Nintendos mobilsatsing, sier Anvarzade til kanalen.

Les på E24+

Dette er den norske spillindustrien

Krasjet serverne

«Mario Kart Tour» er gratis å laste ned, men inkluderer en rekke kjøp-i-spill-funksjoner, som et månedlig abonnement. Men foreløpig mangler det en multiplayer-funksjon.

– Jeg tror det kommer til å dempe reaksjonen, og jeg tror at noen kan komme til å klage, sier Toto ved Kantan Games til kanalen.

Han mener at brukerne vil bli «mer motivert til å bruke penger», dersom de kan spille sammen med vennene sine. Likevel forventer han at spillet uansett vil «bli en hit», ifølge kanalen.

Da spillet ble lansert i går, onsdag, var pågangen så stor at flere brukere klaget på at serverne ikke taklet innrykket, ifølge Reuters.

En talsperson fra Nintendo bekreftet problemene overfor nyhetsbyrået, og sa at situasjonen vil bli bedre fremover.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Nintendo
 2. Mario
 3. Nintendo
 4. Nedlasting
 5. Spill
 6. Mobilspill
 7. Super Mario

Flere artikler

 1. Høyeste prisvekst for industrien i Kina på 13 år

 2. Finland klar som første Telenor-land med 5G

 3. Tokyo-børsen fortsetter å stige – investorene håper på økonomisk opptur

 4. Wall Street faller i påvente av sentralbankens rentebeslutning

 5. Dette skjer denne uken