Bloomberg: Adevinta-fordel i budkrig om Ebays rubrikkvirksomhet

Det pågår en intens budkrig om Ebays rubrikkvirksomhet. Nå skal Oslo Børs-noterte Adevinta ligge i god posisjon for å inngå en avtale.

SALG: Ebay har lenge sett etter en kjøper til rubrikkvirksomheten. Nå skal en endelig beslutning være nært forestående.
Oppkjøp og sammenslåinger
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Schibsted-kontrollerte Adevinta skal ha fått en «overraskende» fordel i budkampen om en rekke av Ebays rubrikkselskaper. Det opplyser kilder med kjennskap til saken overfor Bloomberg.

Ebay har over lengre tid blitt presset av aktivistaksjonærer til å selge unna deler av sin rubrikkvirksomhet. Nå skal styret i Ebay ha besluttet at de vil beholde en eierandel i salget, noe som gir Adevintas bud en større sjanse, opplyser kilder til avisen.

Ryktene om at Adevinta skal være en sentral deltaker i budkampen har gått i internasjonale medier de siste dagene.

Både Reuters og Bloomberg melder at Adevinta skal ha lagt inn et bud som innebærer at Ebay både får kontanter og aksjer i det norske selskapet.

Les på E24+

Aksjene som gir deg flere fordeler enn bare avkastningen

Verdsettes til opptil 93 mrd.

For Adevintas del vil et oppkjøp innebære at selskapet omtrent dobler sin størrelse og at Ebay får et betydelig eierskap i det sammenslåtte selskapet, ifølge kilder til de to nyhetsbyråene.

Tidligere denne uken skrev Reuters at teknologiinvestoren Prosus lå best an i kampen om å vinne budkrigen, men i etterkant av dette skal altså Ebay-styret ha tatt beslutningen som svekker kontantbudet.

Ifølge Reuters er Ebays rubrikkvirksomhet verdsatt til mellom åtte og ti milliarder dollar, tilsvarende 74,34 og 92,93 milliarder kroner.

Adevinta har til sammenligning en markedsverdi på 78,8 milliarder kroner.

Beslutning de nærmeste dagene

Fortsatt skal det pågå diskusjoner om ulike bud som skal ha kommet inn på Ebays rubrikkvirksomhet. Ifølge Bloomberg kan det komme en formell beslutning i løpet av de nærmeste dagene.

Virksomheten som nå er til salgs inkluderer merkevarer som Gumtree og Kijiji og tilbyr annonser i mer enn 1.000 byer verden rundt, skrev Reuters torsdag.

Ebay har ikke besvart Bloombergs henvendelser for en kommentar. Adevinta har ikke ønsket å kommentere saken overfor nyhetsbyrået.

Schibsted eier 59,3 prosent av aksjene i Adevinta. Største aksjonær i Schibsted, Blommenholm Industrier eier på sin side 6,3 prosent av aksjene i rubrikkselskapet.

For ordens skyld: E24 er et datterselskap i Schibsted-konsernet. Enkelte av E24s journalister har aksjer i Schibsted, gjennom deltagelse i konsernets aksjespareprogram for ansatte. Noen av disse kan også ha aksjer i Adevinta, etter at selskapet ble skilt ut fra Schibsted i 2019.

Les også

Schibsted knuste forventningene

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Oppkjøp og sammenslåinger
 2. Ebay
 3. Adevinta
 4. Schibsted

Flere artikler

 1. Handelen i Adevinta og Schibsted-aksjene stanses

 2. Schibsted kjøper Ebays danske rubrikkvirksomhet

 3. Adevintas mulige gigantavtale med Ebay: – Alt vil være avhengig av prisen

 4. Adevinta sluker Ebays rubrikkvirksomhet i avtale verdt 84,7 mrd.

 5. Betalt innhold

  Slik blir verdens største rubrikkselskap