UBS-topp advarer om at brexit kan føre til «bred investor-streik»

– Ser det i vår kundebase, sier storbankens styreleder Axel Weber til CNBC.

UBS er den største banken i Sveits.

Arnd Wiegmann / X90184
Publisert:,

Brexit-sagaen fortsetter etter at Storbritannias statsminister Boris Johnson gikk på et nytt nederlag i helgen og motvillig måtte sende en forespørsel om en ny utsettelse til EU.

Den sveitsiske storbanken UBS’ styreleder, Axel Weber, sier til CNBC at han ser en stor risiko for at brexit-uroen kan føre til en «bred investor-streik».

– Det er et skikkelig dårlig klima, sier han.

Weber peker på at det har vært en enorm økning i usikkerhet både knyttet til brexit og handelskonflikter i år.

– Usikkerhet har alltid vært negativt for investeringer. Det vi ser for øyeblikket, og som vi ser i vår kundebase, er nesten en investor-streik, sier han til CNBC.

Weber kom med uttalelsene på Det internasjonale pengefondets (IMF) årlige møte i Washington denne uken, der både brexit og handelskrig sto på agendaen.

Han forklarer synet sitt slik:

– Selv om rentene er veldig, veldig lave og investeringskostnadene er historisk lave, så er den økte usikkerheten rundt hvorvidt prosjektene vil gi avkastning en stor. Og folk vil ikke ta de valgene før de politiske beslutningene er tatt, forteller Weber til CNBC.

Weber er mer positiv til at det blir en brexit med en avtale, men investorene vil se noe håndfastBoeings kvartalstall onsdag: Forventes resultatbarbering – Økonomiske konsekvenser av brexit for resten av verden er små Budkamp om South Park-rettigheter: Venter avtale verd 500 mill. dollarIMF skal undersøke om klimarisiko er priset inn i aksjer