Asia-børsene klatrer høyt etter internasjonale krisegrep

Det asiatiske aksjemarkedet løfter seg tirsdag morgen, mens myndigheter verden over tar ytterligere grep for å avhjelpe effektene av coronaviruset.

Publisert: Publisert:

Oppturen på de asiatiske børsen følger en nedtur på Wall Street kvelden før, til tross for nye tiltak fra USAs sentralbank.

I Japan stiger Nikkei-indeksen mer enn fire prosent. Her bykser tungvekteren Softbank Group opp 15,85 prosent, etter at selskapet kunngjorde et rekordstort tilbakekjøpsprogam verdt 41 milliarder dollar.

Overfor Financial Times beskriver analytiker Atul Goyal grepet som «musikk for ørene vårene», og har oppjustert anbefalingen sin til «kjøp».

I Hongkong er Hang Seng-indeksen opp mer enn tre prosent, der den kinesiske teknologigiganten Tencent stiger 3,39 prosent.

Oppgangen er imidlertid størst i Korea, der Kospi-indeksen stiger mer enn fem prosent prosent.

Slik ser det ut på børsene i Asia og Stillehavsområdet tirsdag morgen:

  • Nikkei 225 i Tokyo opp 4,79 prosent
  • Hang Seng i Hongkong opp 3,56 prosent
  • Kospi i Seoul opp 5,47 prosent
  • Shanghai Composite opp 1,48 prosent
  • ASX 200 i Sydney opp 1,75 prosent

Samme morgen er også oljeprisen på vei oppover. Ett fat med nordsjøolje (brent) koster nå 27,77 dollar i spotmarkedet, opp 0,68 prosent for dagen.

Les også

Wall Street falt tross Feds kraftpakke

Les også

EU tilsidesetter budsjettregler i kampen mot coronaviruset

USAs sentralbank tar grep

I løpet av dagen som gikk har flere land tatt nye økonomiske grep i møte med viruskrisen.

I USA har sentralbanken Federal Reserve utvidet krisetiltakene, og har ikke lenger en øvre grense for støttekjøp av verdipapirer.

I tillegg har Fed satt opp et nytt låneprogram som skal støtte kredittilgangen til arbeidsgivere, forbrukere og virksomheter på totalt 300 milliarder dollar.

– Dette åpne og massivt større programmet for kvantitative lettelser er et veldig tydelig signal om at Fed vil gjøre alt som trengs for å opprettholde integriteten og likviditeten i markedet for statsobligasjoner og andre kjernemarkeder, sier David de Garis, direktør for økonomi i NAB til Reuters.

– Covid-19-utviklingen er fortsatt et «wild card», og det samme er utviklingen av regjeringens politikk for å støtte kontantstrøm og økonomien, fortsetter han.

Les også

USAs sentralbank med nye krisetiltak

EU setter regler til side

I Tyskland har regjeringen har tatt opp nye lån verdt 156 milliarder euro for å finansiere en ny krisepakke. Til sammen er de økonomiske tiltakene nå verdt over 1.000 milliarder, og skal blant annet hjelpe små bedrifter og selvstendige næringsdrivende gjennom epidemien.

Samme dag besluttet EUs finansministre å sette unionens budsjettregler til side under kampen mot viruset.

Det betyr at medlemslandene kan bruke så mye penger de vil for å håndtere de økonomiske ringvirkningene av virusspredningen.

Publisert:
Gå til e24.no