Venter kraftig hopp i Nel-aksjen

Nel-aksjen skal nær doble seg fra dagens nivå til 11,95 kroner. Det sier Norne Securities-analytiker Karl-Johan Molnes etter å ha vært på Nikola-show i Arizona.

NY MODELL: Nikola Motor Company presenterte lastebiler som den internasjonale utgaven Nikola Tre på sitt arrangement «Nikola World» i Arizona i forrige uke. Etter å ha vært til stede på arrangenentet oppjusterer Norne Securities sitt kursmål på norske Nel, som skal levere elektrolysører og fyllestasjoner til Nikola i USA.

Foto: Pressebilde Nikola Motor Company
  • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:,

Norne Securities justerer kraftig opp kursmålet på hydrogenselskapet Nel, og fastholder sin anbefaling om å kjøpe Nel-aksjen.

Det skjer etter at Norne-analytiker Karl-Johan Molnes i forrige uke var til stede på den amerikanske lastebilprodusenten Nikolas lansering av nye hydrogen-lastebiler for det globale markedet på «Nikola World»-arrangementet i Arizona.

Norne venter at Nels aksjekurs skal stige til 11,95 kroner, mens det tidligere kursmålet var på syv kroner.

Norne Securities har vært salgsagent i Nels siste emisjon.

E24+: Derfor må Nel hente penger igjen og igjen

Fredag formiddag er Nel-aksjen opp 2,54 prosent til 6,25 kroner på Oslo Børs.

Nel produserer elektrolysører på Notodden og fyllestasjoner i Danmark, og inngikk i fjor en viktig avtale med Nikola for leveranser av elektrolysører, som ifølge Nel kan være verdt «flere milliarder» kroner.

– I juni vant Nel en kontrakt verdt over én milliard dollar for de første 56 av de 700 hydrogenstasjonene til Nikola Motor Company, skriver Norne Securities-analytiker Karl-Johan Molnes i et notat.

– Nikola har en ordrebok på over 12.000 hydrogenlastebiler, der Anheuser Busch med 50 prosent av det amerikanske ølmarkedet har bestilt over 800 lastebiler for å betjene sine fem amerikanske bryggerier og syv amerikanske varehus, skriver Molnes.

Les mer: Norske Nel på plass på Nikola-event: – Dette er særdeles viktig for oss

Les også

Norske Nel på plass på Nikola-event: – Dette er særdeles viktig for oss

Vil ikke sammenligne

Han påpeker at Nel er markedsledende i leveranser av hydrogenutstyr, etter at svenske Powercell ikke ble enige med Nikola om leveranser av brenselceller.

– Dette betyr at vi må begynne å vurdere aksjen mer på utsiktene for selskapet i seg selv enn i sammenligning med konkurrenter med lavere vekst, skriver Molnes.

Nel hadde ifølge Molnes sin egen timeslange presentasjon på Nikola World-arrangementet i Arizona.

Etter å ha vurdert informasjonen som ble gitt der mener Molnes at nåverdien av Nikolas utrulling av 700 stasjoner er på én milliard dollar for Nel, eller 7,40 kroner per Nel-aksje.

– En kontrakt med ett selskap i ett land har en verdi som er 20 prosent over Nels nåværende aksjekurs, skriver Molnes.

Les også

Yara satser på hydrogen

Venter flere kontrakter

Norne-analytikeren venter at Nel kan få flere kontrakter om leveranser av fyllestasjoner til Nikola i Europa og Australia knyttet til Nikolas internasjonale lastebil, Nikola Tre.

Molnes peker på det også kan være nye kontrakter i sikte for Nel i Australia, hvor Yara for tiden vurderer produksjon av hydrogen sammen med Engie.

Yara og Nel har også et samarbeid om hydrogenløsninger, støttet av Enova, Forskningsrådet og Innovasjon Norge.

Les mer: Yara satser på hydrogen

SOL TIL TANK: Slik forklarer Nikola sin forretningsmodell i USA, med lokal produksjon av hydrogen gjennom elektrolyse, hvor strøm brukes til å skille ut hydrogen fra vann. Hydrogenet lagres på tanker lokalt, og brukes som drivstoff i lastebiler.

Foto: Nikola Energy Company

Her kan du lese mer om

  1. Nel
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Nel-aksjen til værs på Oslo Børs

  2. Nel på plass på Nikola-event: – Dette er særdeles viktig for oss

  3. Nel-aksjen faller etter batteri-melding fra Nikola

  4. Annonsørinnhold

  5. Nel har fått ny Nikola-kontrakt til en verdi av rundt 283 millioner kroner

  6. Nels storkunde skal ha utstyr for 89 milliarder: – Tror fremtidig business kan tilfalle oss