Venter kraftig hopp i Nel-aksjen

Nel-aksjen skal nær doble seg fra dagens nivå til 11,95 kroner. Det sier Norne Securities-analytiker Karl-Johan Molnes etter å ha vært på Nikola-show i Arizona.

NY MODELL: Nikola Motor Company presenterte lastebiler som den internasjonale utgaven Nikola Tre på sitt arrangement «Nikola World» i Arizona i forrige uke. Etter å ha vært til stede på arrangenentet oppjusterer Norne Securities sitt kursmål på norske Nel, som skal levere elektrolysører og fyllestasjoner til Nikola i USA.

Foto: Pressebilde Nikola Motor Company
Publisert:,

Norne Securities justerer kraftig opp kursmålet på hydrogenselskapet Nel, og fastholder sin anbefaling om å kjøpe Nel-aksjen.

Det skjer etter at Norne-analytiker Karl-Johan Molnes i forrige uke var til stede på den amerikanske lastebilprodusenten Nikolas lansering av nye hydrogen-lastebiler for det globale markedet på «Nikola World»-arrangementet i Arizona.

Norne venter at Nels aksjekurs skal stige til 11,95 kroner, mens det tidligere kursmålet var på syv kroner.

Norne Securities har vært salgsagent i Nels siste emisjon.

E24+: Derfor må Nel hente penger igjen og igjen

Fredag formiddag er Nel-aksjen opp 2,54 prosent til 6,25 kroner på Oslo Børs.

Nel produserer elektrolysører på Notodden og fyllestasjoner i Danmark, og inngikk i fjor en viktig avtale med Nikola for leveranser av elektrolysører, som ifølge Nel kan være verdt «flere milliarder» kroner.

– I juni vant Nel en kontrakt verdt over én milliard dollar for de første 56 av de 700 hydrogenstasjonene til Nikola Motor Company, skriver Norne Securities-analytiker Karl-Johan Molnes i et notat.

– Nikola har en ordrebok på over 12.000 hydrogenlastebiler, der Anheuser Busch med 50 prosent av det amerikanske ølmarkedet har bestilt over 800 lastebiler for å betjene sine fem amerikanske bryggerier og syv amerikanske varehus, skriver Molnes.

Les mer: Norske Nel på plass på Nikola-event: – Dette er særdeles viktig for oss

Les også

Norske Nel på plass på Nikola-event: – Dette er særdeles viktig for oss

Vil ikke sammenligne

Han påpeker at Nel er markedsledende i leveranser av hydrogenutstyr, etter at svenske Powercell ikke ble enige med Nikola om leveranser av brenselceller.

– Dette betyr at vi må begynne å vurdere aksjen mer på utsiktene for selskapet i seg selv enn i sammenligning med konkurrenter med lavere vekst, skriver Molnes.

Nel hadde ifølge Molnes sin egen timeslange presentasjon på Nikola World-arrangementet i Arizona.

Etter å ha vurdert informasjonen som ble gitt der mener Molnes at nåverdien av Nikolas utrulling av 700 stasjoner er på én milliard dollar for Nel, eller 7,40 kroner per Nel-aksje.

– En kontrakt med ett selskap i ett land har en verdi som er 20 prosent over Nels nåværende aksjekurs, skriver Molnes.

Les også

Yara satser på hydrogen

Venter flere kontrakter

Norne-analytikeren venter at Nel kan få flere kontrakter om leveranser av fyllestasjoner til Nikola i Europa og Australia knyttet til Nikolas internasjonale lastebil, Nikola Tre.

Molnes peker på det også kan være nye kontrakter i sikte for Nel i Australia, hvor Yara for tiden vurderer produksjon av hydrogen sammen med Engie.

Yara og Nel har også et samarbeid om hydrogenløsninger, støttet av Enova, Forskningsrådet og Innovasjon Norge.

Les mer: Yara satser på hydrogen

SOL TIL TANK: Slik forklarer Nikola sin forretningsmodell i USA, med lokal produksjon av hydrogen gjennom elektrolyse, hvor strøm brukes til å skille ut hydrogen fra vann. Hydrogenet lagres på tanker lokalt, og brukes som drivstoff i lastebiler.

Foto: Nikola Energy Company

Her kan du lese mer om