Kampen om luften

Lufthansa i samtaler om redningspakke på 100 milliarder kroner

Det tyske flyselskapet Lufthansa bekrefter torsdag at de er i samtaler med regjeringen om en redningspakke på 9 milliarder euro, om lag 100 milliarder kroner.

Lufthansa har måtte redusere trafikken sin med over 90 prosent under koronautbruddet og er i forhandlinger med den tyske stat om en redningspakke verdt 9 milliarder euro, om lag 100 milliarder kroner.

Boris Roessler/dpa/ AP/ NTB scanpix
  • NTB-AFP
Publisert:

Redningspakken vil også bringe den tyske staten inn på eiersiden i det koronarammede selskapet. Om lag 700 av selskapets 760 fly står på bakken og passasjertrafikken i april var redusert fra 350.000 til under 3.000 daglig.

– Utkastet, som er ikke endelig, vil gi stabiliseringstiltak til en verdi av opptil 9 milliarder euro, deriblant 3 milliarder i form av lån fra den offentlige investeringsbanken KfW, opplyste selskapet i en pressemelding torsdag.

Det tyske føderale stabiliseringsfondet WSF vil også gå inn med 20 prosent eierandel i tillegg til en konvertibel obligasjon tilsvarende en eierandel på 5 prosent «og én aksje». Dette vil gi regjeringen et blokkerende mindretall dersom en tredjepart skulle forsøke å overta selskapet.

Dersom avtalen godtas vil det sette strek for flere ukers krangling internt i den tyske regjeringen. Det vil også være første gang siden 1997 at den tyske staten går inn på eiersiden i Lufthansa.

Les også:

Les også

Air France parkerer sine superjumboer for godt

Her kan du lese mer om

  1. Kampen om luften
  2. Lufthansa
  3. Flyselskaper
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Lufthansa gjenopptar flyvninger til en rekke destinasjoner

  2. Lufthansa taper 7 millioner kroner i timen

  3. EU godkjenner Tysklands redningspakke til Lufthansa

  4. Annonsørinnhold

  5. Lufthansa vil ikke godkjenne tysk redningsplan nå

  6. Lufthansa må kanskje søke konkursbeskyttelse