Kampen om luften

Lufthansa i samtaler om redningspakke på 100 milliarder kroner

Det tyske flyselskapet Lufthansa bekrefter torsdag at de er i samtaler med regjeringen om en redningspakke på 9 milliarder euro, om lag 100 milliarder kroner.

Lufthansa har måtte redusere trafikken sin med over 90 prosent under koronautbruddet og er i forhandlinger med den tyske stat om en redningspakke verdt 9 milliarder euro, om lag 100 milliarder kroner.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

Redningspakken vil også bringe den tyske staten inn på eiersiden i det koronarammede selskapet. Om lag 700 av selskapets 760 fly står på bakken og passasjertrafikken i april var redusert fra 350.000 til under 3.000 daglig.

– Utkastet, som er ikke endelig, vil gi stabiliseringstiltak til en verdi av opptil 9 milliarder euro, deriblant 3 milliarder i form av lån fra den offentlige investeringsbanken KfW, opplyste selskapet i en pressemelding torsdag.

Det tyske føderale stabiliseringsfondet WSF vil også gå inn med 20 prosent eierandel i tillegg til en konvertibel obligasjon tilsvarende en eierandel på 5 prosent «og én aksje». Dette vil gi regjeringen et blokkerende mindretall dersom en tredjepart skulle forsøke å overta selskapet.

Dersom avtalen godtas vil det sette strek for flere ukers krangling internt i den tyske regjeringen. Det vil også være første gang siden 1997 at den tyske staten går inn på eiersiden i Lufthansa.

Les også:

Les også

Air France parkerer sine superjumboer for godt

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Kampen om luften
  2. Lufthansa
  3. Flyselskaper

Flere artikler

  1. Lufthansa gjenopptar flyvninger til en rekke destinasjoner

  2. Lufthansa taper 7 millioner kroner i timen

  3. EU godkjenner Tysklands redningspakke til Lufthansa

  4. Lufthansa vil ikke godkjenne tysk redningsplan nå

  5. Lufthansa må kanskje søke konkursbeskyttelse