Pexip-festen fortsetter på positiv Oslo Børs

Oslo Børs avslutter uken med et kraftig løft, der børsferskingen Pexip fortsatte oppgangen.

Publisert:

Oslo Børs klatret fra start fredag morgen, og holdt seg positiv utover dagen. Ved stengetid avslutter Hovedindeksen opp 2,22 prosent til 753,61 poeng.

Utviklingen kommer etter et løft på Wall Street kvelden før, samtidig som oljeprisen er på vei oppover.

Fredag ettermiddag er imidlertid stemningen blandet på de amerikanske indeksene, mens de europeiske børsene stort sett stiger.

På Oslo Børs fortsatte børsferskingen Pexip gårsdagens byks, og avslutter med en oppgang på 5,14 prosent. Selskapet debuterte på Børsen torsdag, og steg 38,8 prosent på sin første børsdag.

Les også

Børsfest gir millionhopp for Svindals Pexip-aksjer

Blant de mest omsatte selskapene steg Equinor 2,73 prosent. DNB avslutter samtidig dagen med en oppgang på 3,03 prosent, mens Aker BP og Yara steg henholdsvis 1,71 og 1,03 prosent.

Oslo Børs-selskaper som Seabird, Sbanken, Wallenius Wilhelmsen, Brabank, AF Gruppen og Polight har lagt frem tall for årets tre første måneder før børsåpning fredag.

Oljeprisen bidrar positivt

Prisen for et fat nordsjøolje (brent spot) er like før stengetid på Oslo Børs opp 1,46 prosent for dagen, og omsettes for 31,92 dollar fatet.

Rystad Energy skriver i en oppdatering fredag om at en Brent-oljepris som stabiliserer seg over 30 dollar per fat, gir markedet en trygghet om at dagene med negative priser og rekordstore fall er tilbakelagt.

Analysehuset peker på at markedet fikk støtte av månedsrapporten fra IEA torsdag, og legger videre til at de også tror på en rebalansering av råoljemarkedet sent i juni eller tidlig juli, ettersom fastasatte produksjonskutt og tvunget nedstenging av produksjon slår ut.

Les på E24+

Pexip går på børs: Dette må du vite om Børsens nye IT-yndling

Imidlertid vil råoljeetterspørselen fra raffinerier bli holdt tilbake av høye oljeproduktlagre, poengterer Rystad, og advarer om at andre halvdel av 2020 ikke vil bli møtt med oljepriser på nivåer man så før Covid-19-pandemien ettersom de høye lagernivåene må arbeides ned.

«Vi tror lagrene gradvis blir redusert over de neste tolv månedene. Alt avhenger imidlertid på å unngå en andre bølge med koronaviruset, som gjenstår å se, samtidig som at nedstengingene rundt om i verden oppheves», heter det.

Publisert: