Nytt fra børsselskapene

Kappa Bioscience trekker bud på NattoPharma

Det ligger likevel ikke an til en sammenslåing av kosttilskuddsselskapene NattoPharma og Kappa Bioscience, etter at sistnevnte trekker sin intensjon om oppkjøp. Etter et bratt fall, kommer NattoPharma-aksjen sterkt tilbake.

Lise Åserud
 • Camilla Knudsen
Publisert:,

Kappa Bioscience trekker nå tilbake sin intensjon om å legge inn bud på hele NattoPharma, ifølge en børsmelding.

Årsaken er at styret i NattoPharma ikke har villet åpne regnskapet for en gjennomgang (due diligence), med bakgrunn i at den tilbudte kursen på 12,75 kroner per aksje var altfor lav.

Aksjekursen falt over ti prosent rett etter meldingen, men kommer deretter tilbake og handles i skrivende stund til 15,7 kroner per aksje, opp to prosent for dagen.

«Kappa tror fortsatt det er en sterk strategisk, kommersiell og finansiell begrunnelse for en sammenslåing med NattoPharma, men noterer seg at NattoPharma og kapitalmarkedet for tiden har forskjellig syn på verdsettelsen av NattoPharma enn det Kappa har», heter det i meldingen.

Patentstrid

I første omgang ville selskapet kjøpe 11 prosent av aksjene. Dette tilbudet utløper ved midnatt fredag 26. juni. Fredag morgen meldte selskapet at det har kjøpt 10.158 aksjer i NattoPharma i forbindelse med budet, og har dermed en andel på 5,05 prosent av selskapet.

Intensjonen om å kjøpe NattoPharma ble publisert 28. mai. To uker senere varslet NattoPharma at det var kommet et brev fra Kappa med påstand om at NattoPharma brøt med en av Kappas patentsøknader og et innvilget patent. Det ble truet med rettslige skritt, men NattoPharma avviste påstandene og ville ikke endre sin praksis.

Både Kappa og NattoPharma satser på kosttilskudd. NattoPharma er et norsk selskap som særlig satser på vitamin K2 gjennom sin merkevare MenaQ7.

Kappa er også basert i Norge med fokus på K2 som supplement i matvarer.

Meldingen fra Kappa finner du her
Les på E24+ (for abonnenter)

Les også: (+) Børskommentar: Det er litt rart at NattoPharma-budet ikke er økt

Her kan du lese mer om

 1. Nytt fra børsselskapene
 2. NattoPharma

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Børskommentar: Det er litt rart at NattoPharma-budet ikke er økt

 2. Finanstilsynet vurderer å inndra Insr-konsesjon

 3. Børsfest gir millionhopp for Svindals Pexip-aksjer

 4. Annonsørinnhold

 5. Bjørn Rune Gjelsten har solgt aksjer i Kid for 324 mill.

 6. Photocure henter penger: Øker inntektsmål til 1 milliard kroner i 2023