Oslo Børs falt videre: Børsdebutant klatret

For hovedindeksen ble det det tyngste fallet siden midten av juni. Børsdebutanten Mercell fløy ut av startblokken. Samtidig fortsatte en annen nykommer jubeluken.

Publisert:

Etter en forsiktig oppgang fra start, snudde Oslo Børs nedover. Like før stengetid falt børsen ytterligere.

Ved stengetid hadde Hovedindeksen falt 1,24 prosent til 800,96 poeng. Det er det tyngste fallet siden 15. juni da hovedindeksen endte ned 2,12 prosent.

Resultatsesongen startet torsdag morgen da Kværner kom med sitt resultat. Fra tidligere var de fleste nøkkeltallene i resultatet kjent, men det kom torsdag frem at selskapet blant annet har stanset fallet i ordrereserven. Kværner-aksjen steg 2,65 prosent.

Oppgangen for det Aker-dominerte selskapet kom etter at aksjen mandag steg kraftig.

Les også

Kværner stanset fallet i ordrereserven

Sterk børsdebut

Mercell Holding børsnoteres torsdag på Merkur Market. Selskapet ble dagens mest omsatte aksje. Teknologiselskapet har en digital plattform for offentlige anskaffelser. Og allerede ut fra startblokken gjør selskapet det sterkt.

Selskapet hentet 450 millioner kroner ved utstedelse av 126 millioner aksjer til kurs 6,75 kroner i forbindelse med noteringen.

Etter noteringen ble den første handelen gjort på 8,00 kroner, noe som er 18,5 prosent over nivået fra emisjonen.

Ved stengetid ble aksjen omsatt for for 8,25 kroner, en oppgang på 22,22 prosent.

Det gir selskapet en markedsverdi på 2,38 milliarder kroner, en økning på rundt 400 millioner kroner fra kapitalinnhentingen.

– Vi har opplevd en enorm interesse fra både norske og utenlandske investorer, og emisjonen ble mer enn ti ganger overtegnet. Kapitalinnhentingen posisjonerer oss godt for å nå målet om å bli Europas ledende aktør innen vår industri, sier Terje Wibe, konsernsjef i Mercell i en kommentar.

Pengene selskapet hentet skal brukes til å finansiere selskapets mange vekstmuligheter, så vel som til utvikling av produkter og teknologi.

Nykommer fortsatte oppover

Det har vært en hektisk uke for dem som har ansvaret for børsnoteringer på Oslo Børs. På Merkur Market har både Røkke-selskapet Aker BioMarine og teknologiselskapet Ayfie Group gått på børs, i tillegg til Mercell.

Særlig Ayfie har hatt en meget god start på børslivet. Etter de to første dagene hadde aksjen steget 49,5 prosent, og torsdag fortsetter oppgangen.

Ayfie-aksjen endte opp 11,37 prosent til 3,33 kroner. Det er 66,5 prosent over nivået selskapet hentet inn penger på før noteringen.

Aker BioMarine på sin side har stabilisert seg noe under kursen fra kapitalinnhentingen. Selskapet handles for 106 kroner torsdag, en nedgang fra 115,85 kroner i emisjonen.

På de asiatiske børsene har det vært god stemning i morgentimene. Særlig de kinesiske børsene steg etter at prisveksten steg fra måneden før. De amerikanske børsene avsluttet onsdag kvelden med markant oppgang, noe som førte Nasdaq-indeksen opp til nytt rekordnivå.

Oljen handles på sin side ned 2,26 prosent til 42,34 dollar fatet rundt børsslutt, etter et markant fall litt over klokken 4.

Les også

Oppgangen i Kina fortsetter etter økt prisvekst

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om