Alunorte kan starte prosessen mot å gjenoppta normal produksjon

Etter å ha produsert på halv kapasitet i mer enn ett år har den føderale domstolen i Belém løftet produksjonsembargoen mot Alunorte.

Publisert:

Den føderale domstolen i Belém i Brasil har løftet produksjonsembargoen mot Alunorte, melder Hydro i en børsmelding mandag.

Dermed kan Alunorte starte prosessen mot å gjenoppta normal produkson, etter å ha produsert på halv kapasitet i mer enn ett år, går det frem av meldingen.

Produksjonen ved Hydros bauksittgruve Paragominas vil økes i takt med oppstarten i Alunorte. En beslutning om å øke produksjonen ved Hydros del-eide aluminiumsverk Albras forventes snarlig, ifølge selskapet.

– Viktig skritt mot normal produksjon

– Jeg er glad og oppmuntret av den gode innsatsen fra våre ansatte ved Alunorte, Albras og Paragominas, i samarbeid med lokalsamfunn og myndigheter, sier Hydros konsernsjef Hilde Merete Aasheim i meldingen.

– Å gjenoppta produksjonen ved Alunorte er et viktig skritt mot normal produksjon i våre strategiske viktige operasjoner i Pará, og et grunnlag for vår agenda for å styrke robustheten og lønnsomheten over hele verdikjeden, sier Aasheim.

Les også

Hydro: Sivil domstol hever produksjonsforbud i Brasil

Beslutningen fra den føderale domstolen i den strafferettslige prosessen kom etter en beslutning onsdag i forrige uke om å løfte produksjonsembargoen i den sivilrettslige prosessen.

Det er ikke tatt noen beslutning på embargoene på det nye avfallsdeponiet for bauksittrester.

Ventet avgjørelse

Beslutningen om å heve produksjonsforbudet i den sivile saken kom etter en høring 12. april. Ministério Público og Hydros anlegg leverte en felles begjæring om å heve produksjonsforbudet for noen uker siden.

Statsadvokat Ubiratan Cazetta ved Ministério Público sa tilDagens Næringslivi april at de trodde at den føderale domstolen kom til å heve forbudet.

Problemene ved Hydro-eide Alunorte startet med et kraftig regnskyll og utslipp av regnvann fra fabrikkområdet ved anlegget på starten av fjoråret, hvoretter miljømyndigheter og en regional domstol påla verdens største aluminaraffineri redusert produksjon.

Tidligere i år ble det kjent at miljødirektoratet Semas fjerner produksjonsforbudet ved Alunorte.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om