LANGSIKTIG: Investtech mener disse syv aksjene kommer til å gjøre det bra på lang sikt.

Foto: Stian Lysberg Solum NTB scanpix
Kommentar

Investtech: Disse aksjene skal gjøre det bra på lang sikt

Mange investorer er ute etter aksjer som skal stige mye på kort sikt. Å stadig jakte slike muligheter gir imidlertid høye kostnader. Det er dessuten lett å bli påvirket av nyhetsbildet og hoppe på og av til feil tid.

 • Geir Linløkken
  Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert:

Om man ønsker å ta del i den langsiktige verdiskapningen på børsen, og samtidig være i aksjer der investorenes optimisme synes å være økende, kan en portefølje av aksjer i stigende trendkanaler være tingen. Aksjer med slike kursmønstre viser at investorene over tid har betalt stadig mer for å komme seg inn i selskapene. Det indikerer at bedriftene opplever god økonomisk utvikling og at kursene skal fortsette å stige. Aksjer i stigende trendkanaler på Investtechs mellomlange kursgrafer har i perioden 1996 til 2015 for Oslo Børs gitt en meravkastning på 9,9 prosentpoeng annualisert i forhold til gjennomsnittlig børsutvikling.

Vi har funnet fram til en portefølje av syv aksjer. Disse er klart teknisk positive på mellomlang til lang sikt og har kvantitative egenskaper som historisk har vært fulgt av kursoppgang. Alle har svingningsrisiko som er mindre enn gjennomsnittsaksjen på børsen. Selv om oppsiden ikke er den største på kort sikt, anses dette som en god samling aksjer for langsiktige investorer.

Sparebank 1 Nord-Norge ligger i stigende trender på både kort og mellomlang sikt. Dette viser at investorer har betalt stadig mer for egenkapitalbevisene og indikerer at banken opplever en god økonomisk utvikling. Det kortsiktige momentumet er sterkt, volumutviklingen er positiv og Sparebank 1 Nord-Norge er positiv på innsidehandler.

Foto: INVESTTECH

Entra ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt og en videre oppgang signaliseres. Aksjer i stigende trender i Norden har historisk gitt en annualisert meravkastning på nesten åtte prosentpoeng i forhold til gjennomsnittlig utvikling i referanseindeksene. Volumbalansen og volumutviklingen er positiv, noe som styrker trendbildet og indikerer en økende optimisme blant investorene. Ved reaksjoner ned ligger det støtte under dagens nivå ved 90 kroner på mellomlang sikt. Innsidevurderingen er positiv etter at flere nøkkelpersoner kjøpte aksjer i fjor høst.

Foto: INVESTTECH

Atea steg bra etter fremleggelsen av Q4-rapporten den 8. februar og viser nå et sterkt kortsiktig momentum. Kursen har gått til ny all time high, og det er ikke motstand over dagens nivå. Aksjen ligger fra før i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorene har betalt stadig høyere priser for å komme seg inn i aksjen og indikerer at selskapet leverer en god drift og har en positiv økonomisk utvikling. Aksjen er svakt positiv på innsidehandler etter at både regnskapssjefen og styrelederen kjøpte seg opp tidligere i år. Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.

Foto: INVESTTECH

Kongsberg Gruppen har gitt kjøpssignal fra en stor rektangelformasjon. Aksjen ligger i stigende trender på både kort og lang sikt. Volumutviklingen er dessuten positiv og en videre oppgang indikeres. Aksjen har støtte rundt 135 kroner, mens det er lite motstand over dagens nivå.

Foto: INVESTTECH

AF Gruppen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette viser at investorer over tid har betalt stadig mer for å komme seg inn i aksjen og indikerer at selskapet opplever en positiv økonomisk utvikling.

Det er imidlertid sterk motstand ved 160 kroner, etter at aksjen har vendt ned fra dette nivået en rekke ganger tidligere. Motstanden indikerer at mange investorer mener aksjen er dyr på det nivået, og lett kan plassere salgsordre i underkant av 160 kroner.

Om aksjen skulle bryter over 160 vil alle disse selgerne få solgt aksjene sine, mens det fortsatt er kjøpere. En slik situasjon vil representere et kraftig kjøpssignal for AF Gruppen.

Foto: INVESTTECH

Ekornes ligger i en langsiktig stigende trendkanal og en videre oppgang indikeres. Etter resultatfremleggelsen forrige torsdag har flere nøkkelpersoner i selskapet sikret seg nye aksjeposter, noe som indikerer optimisme og tro på videre kursoppgang for selskapet.

Positiv volumutvikling med høy omsetning på dager med oppgang og lav omsetning på dager med nedgang indikerer aktive kjøpere og passive selgere blant investorene. Dette er et sunnhetstegn og styrker trendbildet. Det ligger ingen signifikant motstand over dagens nivå, mens ved en eventuell reaksjon ned, ligger det støtte rundt 104 kroner på mellomlang sikt.

Foto: INVESTTECH

Olav Thon Eiendom ligger i en stigende trendkanal og videre positiv utvikling innenfor trenden indikeres. Aksjen har i dagene etter resultatfremleggelsen brutt opp gjennom tidligere motstand ved 170 kroner og utløst et kjøpssignal. Ved reaksjoner tilbake er det nå dannet støtte ved dette nivået.

Positiv volumbalanse og et høyt momentum indikerer en overvekt av positive investorer som stadig er villig til å by høyere priser for å sikre seg aksjer. Innsidevurderingen er positiv etter at spesialrådgiver Lars Løseth kjøpte aksjer for i underkant av 1 million kroner i slutten av forrige måned.

Foto: INVESTTECH

Her kan du lese mer om

 1. Investtech
 2. Aksjer
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Investtech: To klare kjøp og to klare salg

 2. Investtech: De fem beste aksjene akkurat nå

 3. Investtech: Kjøpssignaler i bank

 4. Annonsørinnhold

 5. Investtech: Disse fem aksjene utmerker seg akkurat nå

 6. Tre kortsiktige tradingideer