ELBIL BESTSELGER: Norge et foregangsland for elbiler

Elbilen Mitsubishi i-MiEV er den første elbilen som selger mest i sitt segment, det gjør Norge til et pionerland for elbiler.

PROTOTYP: For snart to år siden var denne prototypen på besøk i Norge. Nå er bilen en bestselger.
Publisert:

I registreringsstatistikken for januar er det for første gang en elbil som er bestselgeren i sitt segment.
Den nylig lanserte Mitsubishi i-MiEV ble solgt i 99 eksemplarer i årets første måned, dette er en helelektrisk bil, med en startpris på 239.900.

Størst
Dermed plasserte den seg foran Peugeot 107 som ble registrert i 87 eksemplarer Toyota Aygo med 60, og ble med det den mest solgte bilen i sitt segment. Dette gjør Norge til et foregangsland når det gjelder helelektriske biler, akkurat som med den amerikanske elbilen Tesla.
- Jeg kan med sikkerhet si at Mitsubishi Norge i hvert fall er størst i Europa på denne bilen, sier administrerende direktør i Mitsubishi Norge, Bernt Jessen til E24.
De har måttet oppjustere prognosene for bilen ganske kraftig.
- Den opprinnelige prognosen for i-MiEV var 450 biler i 2011, men nå har vi skrevet 475 kundekontrakter. 3. januar oppjusterte vi totaltallet til 800.

Flere kommer
Jessen sier at det heller ikke ser ut til å bli noen leveringsproblemer på grunn av den økte etterspørselen, noe han begrunner med at de var tidlig ute med å ha en tett dialog med fabrikken.
I løpet av året skal flere helelektriske biler fra de større bilprodusentene lanseres i Norge. Først og fremst er det i småbilsegmentet dette skjer, og det er med Peugeot og Citroëns varianter av i-MiEV, som kommer til å hete henholdsvis iOn og C-Zero. De kommer til å koste det samme som Mitsubishis variant.

Mer bilstoff på E24BIL

Til sommeren kommer Nissan med den første elbilen i Golf-klasse, årets bil fra 2010, Leaf. Det er nok mindre sannsynlig at den kommer til å skyve nettopp Volkswagen Golf ned fra førsteplassen i sitt segment.

Les også

Følg E24 biljournalist på Twitter: @mortab

Publisert:
Gå til e24.no