Seadrill utsetter restruktureringen

Seadrill sier onsdag at selskapet forventer å være enig med kreditorene om en restrukturering innen utgangen av april 2017.

UTSATT: Riggselskapet Seadrill, der John Fredriksen er største aksjonær, skal restrukturere. Det drar ut i tid.

Foto: Heiko Junge NTB scanpix
  • Anders Park Framstad
  • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

Det har tidligere blitt skissert at en slik plan skulle ha kunnet foreligge før sommeren som gikk, før selskapet senere skjøv «fristen» til utgangen av året.

Da E24 snakket med Seadrill-sjef Per Wullf tidligere i høst, sa han at de håpet å være i mål «i løpet av desember».

Seadrill-restruktureringen har blitt omtalt som en av de absolutt mest komplekse prosessene av sitt slag. Det gjeldstyngede riggselskapet, hvis markedsforhold har blitt forverret de siste årene, må komme til enighet med en rekke banker, obligasjonseiere og aksjonærer.

Skyver låneforfall

I forbindelse med dagens melding fremgår det at Seadrill er enige med kreditorene bak en lånefasilitet knyttet til West Eminence og øvrige långivere om en utsettelse av forfall på denne fra 31. desember i år til 30. april 2017.

Selskapet kjøper seg således tid til å lande en større plan.

Seadrill-sjef Per Wullf.

Robert Eik

– Det har vært god progresjon på de overordnende betingelsene og strukturen på en avtale med våre banker, som vil reprofilere alle de sikrede kredittfasilitetene til å forfalle i perioden fra 2020 til 2023, redusere våre faste avdragsforpliktelser og endre våre finansielle låneforpliktelser (covenants), skriver selskapet i dagens melding.

Det meldes i tillegg om dialog med obligasjonseierne og potensielle innskytere av ny egenkapital, omtalt av Seadrill som «de andre nøkkelelementene i vår restruktureringsplan».

– Følelsesladet

Det var i forbindelse med rapporteringen for fjorårets fjerde kvartal at Seadrill bekreftet at de arbeidet med en restruktureringsplan.

Bakteppet var en verden der oljeprisene hadde falt og oljeselskapene knepet igjen lommeboken. Dette bidro til ubalanse i riggmarkedet, og kombinert med betydelig gjeld medførte det behov for finansielle grep.

Per Wullf har tidligere omtalt prosessen som komplisert.

– Vi har jobbet intenst med dette, men har ikke komme til en løsning ennå. Først må vi komme til enighet med bankene. Deretter må vi bli enige med obligasjonseierne. Det har gått opp og ned, og har vært følelsesladet, sa han og tilføyet:

– Det er en stor pakke, men det går fremover.

Seadrills netto rentebærende gjeld sto for øvrig på 9.114 millioner dollar ved utgangen av andre kvartal i år. Selskapet legger frem sine tall for tredje kvartal den 24. november.

Les også

Riggrally på Oslo Børs: – I dag er det Hermanrud-effekten som gjelder

Les også

Ser fortsatt stor fare for Seadrills aksjonærer

Les også

Seadrill-hopp på melding om at Fredriksen åpner lommeboken

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Seadrill

Flere artikler

  1. Milliardunderskudd for Seadrill etter store nedskrivninger

  2. Seadrill søker konkursbeskyttelse i USA – varsler redningsplan

  3. Mot hard deadline for «norgeshistoriens vanskeligste restrukturering»

  4. – Dette er den riktige avtalen for alle

  5. Seadrill-hopp på melding om at Fredriksen åpner lommeboken