Bjørn Kjos om finansdirektørens avgang: – Det er ingen vond tone mellom oss

Da Frode Foss plutselig gikk av som finansdirektør falt Norwegian-aksjen kraftig. Toppsjefen avviser at det var snakk om noen uenighet mellom de to.

BYGGET IMPERIET I 15 ÅR: Frode Foss (t.h.) var med som finansdirektør helt siden oppstarten av Norwegian. Den 6. juli meldte han sin avgang. Her er han avbildet med konsernsjef Bjørn Kjos i 2013.
Publisert: Publisert:

Torsdagens aksjefall i Norwegian som kom etter at selskapet slapp kvartalstallene sine er langt ifra det første vi har sett den siste tiden.

Aksjen fikk seg også en real knekk den 6. juli, da det ble kjent at finansdirektør Frode Foss gikk av på dagen.

Han hadde da vært med selskapet i 15 år siden starten i 2002, og den plutselige avgangen sendte sammen med trafikktallene for juni (som kom samme dag) aksjen ned 7,75 prosent. Siden da har aksjen falt hver eneste dag, med unntak av onsdag denne uken.

Frode Foss selv uttalte til Dagens Næringsliv at det var naturlig at et skifte skjedde raskt.

– Har det vært en uenighet mellom deg og Foss om retningen til selskapet?

– Nei. Så det handler ikke om det. Vi har hatt fruktbare diskusjoner om selskapet siden 2002, og han har virkelig stått på helt siden starten, sier Bjørn Kjos til E24 etter presentasjonen torsdag.

– I tillegg har han i senere tid hatt alt med styreledervervet i WR Entertainment, så jeg har forståelse for valget hans, legger han til.

Selskapet Kjos refererer til er det konfliktpregede selskapet der Kjos selv er aksjonær som har som formål å filmatisere Morgan Kane-filmene.

– Så hadde han diskutert dette med deg en stund?

– Det var ikke noe tvil om at Frode begynte å bli fornøyd, og jeg har respekt for det når folk har stått på så lenge og gjort en sånn kjempejobb. For meg kom ikke dette som noen overraskelse, sier Kjos, og sier at han ikke vil gå noe mer i detalj om deres interne diskusjoner.

– Kunne dere annonsert avgangen eller håndtert den på en annen måte, gitt at markedet ble så nervøst?

– Det er alltid vanskelig. Det beste er egentlig å gå av i slutten av et kvartal. Det er ingen vond tone mellom oss, men det blir alltid et spørsmål når det er best å gå. Jeg tror det beste er å gå når kvartalet er over, enten på sommeren eller kanskje midt på vinteren.

Les også

Analytikere om Norwegians kvartalsrapport: Skuffende, svak og rotete

Roser «vikaren»

Tore Østby selv forteller at han ikke er ansatt som finansdirektør, men har trådt inn i rollen inntil videre.

– Er det riktig å forstå at du er litt i tenkeboksen om du ønsker å ha denne jobben fremover?

– Jeg gikk inn i rollen på kort varsel, så får vi se hva vi gjør på lang sikt. Jeg tror vi begge (han og Kjos, journ.anm.) skal bruke litt tid på dette, og det er helt riktig at selskapet og jeg vurderer nøye hvordan denne oppgaven skal løses best på sikt, sier Østby om finansdirektørstillingen i konsernet.

Bjørn Kjos selv sparer ikke på rosen, men sier at det skal gjøres en formell rekrutteringsprosess:

– Tore er kjempeflink og kan denne bransjen inn og ut. For å si det på en annen måte: Vi har en veldig god kandidat til å ta over jobben (på permanent basis, journ.anm.)

– Så dere starter en formell rekrutteringsprosess for å avklare dette?

– Ja, det må man gjøre for vi bestemmer oss. Men vi har en sterk kandidat og da skal det en sterk kandidat til utenifra for å si det sånn, sier Kjos og humrer.

Les også

Aksjesalg redder resultatet

Les også

– Én av avtalene kommer på plass i løpet av kort tid

Les også

Norwegian-aksjen fikk juling på grønn børs

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om