Rykter om støttetiltak setter fart i Shanghai-aksjer

Ryktene går om nye økonomiske hjelpetiltak i Kina. Det setter fart i aksjer knyttet til Shanghais frihandelssone.

RYKTER OM LIBERALISERING: Aksjer til selskaper i Shanghais frihandelssone, stiger på prat om mulige økonomiske hjelpetiltak og ytterligere liberalisering fra politikerne i Beijing.
Publisert:

E24 BØRS: Følg verdensmarkedene her

Etter en nedgang på børsene i Europa og USA mandag har de store indeksene i Asia mistet oppdriften de hadde mandag morgen.

Nedgangen i USA ble blant annet drevet frem av de noe skuffende PMI-tallene fra Markit. Den preliminære innkjøpssjefsindeksen for industrien i USA endte på 55,5 poeng i mars, mot forventet 56,9, ifølge konsensustall fra Bloomberg. I februar lå indeksen på 56,7 poeng.

Det er dermed et relativt blandet bilde på de store indeksene tirsdag morgen:

  • Nikkei, Tokyo opp 0,09 prosent
  • Shanghai opp 0,17 prosent
  • Kospi, Seoul ned 0,27 prosent
  • ASX 200, Sydney ned 0,19 prosent
  • Hang Seng, Hongkong ned 0,35 prosent

I Shanghai er det derimot flere aksjer som nyter godt av spekulasjonene om at politikerne i Beijing nå vil implementere nye økonomiske hjelpetiltak for å holde farten oppe i verdens nest største økonomi.

Som en del av eventuelle nye tiltak er det nemlig ventet at kineserne vil lempe ytterligere på reguleringer og liberalisere mer i frihandelssonen i Shanghai. Sonen er en slags testsone for myndighetene for å prøve ut reformer.

Ifølge CNBC stiger aksjene til både havneselskapet Shanghai International Port (opp 10,07 prosent) og utbygging- og utviklingsselskapet Shanghai Lujiazui Finance & Trade Zone Development Company (opp 10,03 prosent) på spekulasjonene.

Mandag kom storbanken HSBC med sin innkjøpssjefsindeks (PMI) for Kina som viste en skuffende nedgang fra 48,5 poeng i februar til 48,1 poeng i mars. Til tross for dette lot altså ikke børsene seg skremme:

- HSBCs PMI-tall for industrien i mars antyder at Kinas vekstmomentum fortsatte å bli svakere. Svakheten er bred med ytterligere oppmyking av innenlandsk etterspørsel. Vi forventer at Beijing lanserer en rekke politiske tiltak for å stabilisere veksten, skrev HSBCs Hongbin Qu, sjeføkonom for Kina og nestleder for asiatisk analyse.

HSBC pekte i rapporten på infrastrukturtiltak innen bolig- og transportsektoren, lemping av barrierene for private investeringer, tiltak for renere luft og en lavere rentebane.

Les også:

Google innleder samarbeid med Ray Ban og OakleyGründer får 15 millioner: - Det er et plaster på såretFacebook presser børsene nedG7-landene enige om å utestenge RusslandFritt fram for eiendomsskatt på Mongstad-senteret

Publisert:

Her kan du lese mer om