Cermaq: Giske sier nei til Fredriksen

Staten avslår John Fredriksen-selskapet Marine Harvests bud på Cermaq.

BEDRE STEMNING: Trond Giske gir John Fredriksen hånden etter å ha møtt tankrederen på kypriotisk pass i 2009.
Publisert: Publisert:

Næringsminister Trond Giske sa i en redegjørelse til Stortinget tirsdag at staten vil støtte Cermaq-styrets plan om å kjøpe opp selskapet Copeinca.

«Samtidig gjorde han det klart at regjeringen etter en grundig vurdering har konkludert med at det potensielle tilbudet fra Marine Harvest ASA har for lav pris og ikke vil bli akseptert av Staten,» heter det i en børsmelding fra Cermaq tirsdag kveld.

Marine Harvest er motstander av Cermaqs plan om å kjøpe Copeinca og har i stedet tilbudt seg å kjøpe samtlige aksjer i Cermaq.

Staten eier 43,5 prosent av aksjene Cermaq og forpurrer dermed det John Fredriksen-kontrollerte Marine Harvests planer.

- Det er viktig for aksjonærene i Cermaq å merke seg at Staten har avsluttet sin vurdering av det mulige tilbudet fra Marine Harvest. Staten sier nei til dette budet, og det betyr at det potensielle budet ikke kan oppnå den akseptgraden som Marine Harvest har angitt, sier konsernsjef Jon Hindari Cermaq i børsmeldingen.

Aksjonærene i Cermaq skal ta stilling til Copeinca-oppkjøpet på en generalforsamling 21. mai.

Les også

Copeinca bøtelagt for rovfiskeCermaq fisker stemmerGo'biten Fredriksen vil snappe fra GiskePeruanerne blir for dyre for Marine HarvestGiske: - Cermaq-budet er for lavt

Publisert: