TYSKLAND VIL STRAMME INN FINANSMARKEDET: Tysk forbud senker Oslo Børs

Shortforbudet i Tyskland sender børsen rett ned onsdag.

Publisert:

Forbundskansler Angela Merkel overrasket tirsdag investorene med midlertidige innstramminger i reguleringer av finansmarkedet. Blant annet forbys shorthandel, og dette trer i kraft allerede fra onsdag.

Dette sender sjokkbølger gjennom det finansielle markedet, og de europeiske børsene sendes rett ned ved børsåpningen.

Oslo Børs er ikke noe unntak, hvor hovedindeksen falt tilbake 1, 4 prosent ved start. Etter en drøy times handel har nedturen på hele 2,8 prosent til 354,6 poeng.

I London faller FTSE 100 ned 1,5 prosent, Dax 30 åpner ned 1,1 prosent mens franske Cac 40 faller tilbake 1,7 prosent. Et fat nordsjøolje omsettes for 73,8 dollar, en nedgang på 0,9 prosent eller 0,7 dollar. Olje- og gassgigant Statoil

OSE

STL

innleder dagen med et fall på 0,7 prosent til 138,4 kroner.

Les mer:

Oppgang for Opera

Nettleserselskapet Opera

OSE

OPERA

gjentar positive vekstutsikter i kvartalsrapporten og ser inntekter på 165 til 170 millioner kroner i andre kvartal, mot 151 millioner i første kvartal, som var omtrent som ventet.

Markedet reagerer positivt men den generelle stemningen holder igjen den store oppturen, og etter et par minutters handel er aksjen opp knappe 0,5 prosent.

Les mer:

Følg børsåpningen på E24 Børs!

Selger "søppel"

Aker DOF Deepwater har inngått avtale med Vietsovpetro Joint Venture om salg av Skandi Emerald. Dette er det første av seks skip som Aker DOF Deepwater har under bygging ved STX Europes verft i Vietnam. Avtalt pris med er 65 millioner dollar.

- I forhold til byggepris er prisen vi fikk betydelig høyere. Byggeprisen var mellom 330 og 340 millioner kroner (52 og 54 millioner dollar med dagens dollarkurs), sier DOF-sjef Mons S. Aase til E24.

Aker Solutions

OSE

AKSO

faller tilbake 3 prosent til 94 kroner.

Les mer:

Plusstall

BW Offshore

OSE

BWO

melder om økt aktivitet i oljesektoren, noe som har gitt positive utslag for oljeserviceselskapet.

- Markedsaktiviteten i oljeservicesektoren har bedret seg i første kvartal og utvikler seg i tråd med BW Offshores forventninger, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Tiltross for dette faller aksjen tilbake 5,9 prosent til 8 kroner.

Les mer:

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om