Surt på Wall Street

Fjerde strake nedtur på amerikanske børser.

Publisert: Publisert:

Amerikanske børser fortsetter onsdag den siste tidens negative utvikling, hvor blant annet Dow Jones-indeksen har endt i rødt seks av de åtte siste ukene og ligger på sitt laveste nivå på fem uker.

S&P 500 faller 0,23 prosent til 1,313 poeng, mens Nasdaq 100 er ned 0,13 prosent til 2,742 poeng. Dow Jones Industrial sendes ned 0,33 prosent til 12,314 poeng.

Dollaren stiger noe i dagens handelsdag, hvor den blant annet har styrket seg mot euroen.

OECD justerer opp
OECD offentliggjorde i dag sin «economic outlook» hvor vekstanslagene for amerikansk økonomi ble justert opp.

OECD venter at USAs BNP vil stige med 2,6 prosent i 2011 for deretter å vokse med 3,1 prosent 2012. Til sammenligning i forrige rapport, fra november 2010, var vekstprognosen for 2011 på 2,2 prosent og for 2012 var på 3,1 prosent.

Videre venter OECD at arbeidsledigheten vil falle fra et nivå på 9,6 prosent i fjor til 8,8 prosent i 2011 og til 7,9 prosent i 2012.

- Ytterligere vekst kommer langsomt til å bedre arbeidsmarkedet. Arbeidsledigheten har allerede falt de siste kvartalene, selv om en stor del av reduksjonen kan forklares med fallende deltagelse fra arbeidsstyrken, skriver OECD.

Ordreinngangen skuffet
Ellers på makrofronten kom statistikk for ordreinngangen for varige goder i USA, hvor statistikken viste til at ordreinngangen falt med 3,6 prosent i april sammenlignet med forrige måned.

Markedet ventet en nedgang på 2,5 prosent. På selskapsnivå faller blant annet halvleder-produsenten Applied

Materials 2,3 prosent i førhandelen etter at selskapet la frem skuffende inntjeningsprognoser for regnskapsårets tredje kvartal. I regnskapsårets andre kvartal rapporterte selskapet en nær fordobling av resultat per aksje.

Varehandelsselskapet Costco Wholesale rapporterte resultater for regnskapsårets tredje kvartal på 73 cent per aksje, en oppgang på 5,9 prosent. Aksjen faller 2,0 prosent i førhandelen.

Ellers blant de største selskapene faller både Exxon, Chevron og General Electric 0,3 prosent, mens Bank of American er ned 0,5 prosent.

Publisert:

Her kan du lese mer om