Børsras for Nokia

Mobilkjempe fikk juling, men Wall Street holdt på kraftig oppgang.

STUPTE PÅ USA- BØRSEN: Nokia-sjef Stephen Elop må konstatere at aksjekursen falt kraftig tirsdag.
Publisert: Publisert:

Tirsdag var det klart for et sterkt comeback for investorene på Wall Street, etter at finansmarkedene i USA var stengt dagen før i anledning Memorial Day.

Dow Jones Industrial endte dagen opp 1,03 prosent til 12,569 poeng, mens S&P 500 steg 1,06 prosent til 1,345 poeng. Nasdaq-indeksen steg 1,37 prosent til 2,835 poeng.

Gresk drahjelp
Før åpning hadde investorene allerede fått drahjelp etter at det ble sådd et nytt håp om at europeiske myndigheter nok en gang vil komme greske statsfinanser til hjelp.

Det var Wall Street Journal som meldte at Tyskland kan komme til å snu i sin linje om å få grekerne til å gå for en tidlig restrukturering av gjelden sin - noe som vil bane vei for en ny redningspakke for landet.

- Statsgjeldkrisen i Europa fortsetter, men i dag har vi noen gode nyheter for Hellas. Dette bidrar positivt, sier strateg Marc Pado i Cantor Fitzgerald til Marketwatch.

Børsras for Nokia
På selskapssiden var den finske telekomkjempen Nokia i søkelyset.

Selskapets aksje var en av taperne på USA-børsene i dag, etter et resultatvarsel.

Nokia må kutte kraftig i målene for andre kvartal 2011, og samtidig vil ikke lenger selskapet gi noen estimater for hele 2011.

Resultatkuttet kommer som følge av at Nokia har solgt færre telefoner og har samtidig hatt lavere snittpris per telefon. Dermed advarer Nokia at resultat etter skatt fra «Devices & Services» vil ligge betydelig lavere enn mellom 6,1 og 6,6 milliarder euro, slik det tidligere har kommunisert til markedet.

Samtidig advarer Nokia om at driftsmarginene vil ligge betydelig lavere enn tidligere varslet, mellom 6 og 9 prosent.

- Strategiske overganger er vanskelige. Vi ser at vi må levere fantastiske mobile produkter og vi må akselerere overgangen. Våre team er på linje og vi har økt selvtillit i forhold til at vi kan leverer vårt første Nokia-produkt med Windows Phone 7 i fjerde kvartal 2011, sier den ferske konsernsjefen og tidligere Microsoft-topp Stephen Elop i en kommentar.

Aksjen falt tirsdag 14,3 prosent.

Skuffende boligpriser
På den annen side kom det et skred av nøkkeltall fra amerikansk økonomi.

Boligprisindeksen S&P/Case-Shillers – som forteller om prisutviklingen i de største byregionenen - viste en nedgang på 3,6 prosent i mars. Det var på forhånd ventet en nedgang på 3,4 prosent.

Skuffende var derimot ikke Chicago innkjøpssjefsindeksen, som endte på 66,6 poeng i mai. Det var på forhånd ventet en nedgang til 62,0 fra forrige måneds notering på 67,6.

Indeksen er en sammenveining av delkomponentenes ordreinngang, produksjon, lager, leveringstider, sysselsetting og priser. Et indekstall over 50 indikerer en økt økonomisk aktivitet sammenlignet med måneden før, mens et tall under 50 indikerer nedgang i aktiviteten.

Dalende forbrukertillit
Men stemningen blant forbrukerne kom inn kraftig på nedsiden, melder SIX News.

Forbrukertilliten i USA var på 60,8 i mai, ifølge Conference Board sin undersøkelse. Det var på forhånd ventet en indeks på 66,5. Forrige måneds nivå ble revidert opp til 66,0 fra 65,4.

Indeksen startet i 1985 med 100 som utgangspunkt. Indeksen består 60 prosent av forbrukernes forventninger og 40 prosent av den rådende situasjonen.

Med E24s børstjeneste kan du følge utviklingen på Wall Street tett. E24 har videreutviklet sitt velkjente «børsometer», og dette gjelder også for Dow Jones-indeksen.

Publisert:

Her kan du lese mer om