Norske Skog investerer 500 millioner i Australia

Samtidig legger papirprodusenten ned en avispapirfabrikk i New Zealand.

Publisert: Publisert:

Norske Skog spytter inn en halv milliard kroner i selskapets australske drift.

Selskapet vil konvertere en papirmaskin ved Boyerfabrikken i Australia til å produsere bestrøket papir, og vil samtidig stenge en avispapirmaskin ved Tasmanfabrikken på New Zealand.

Det går frem av en børsmelding søndag.

- Vi satser for fremtiden i Australia, og investerer derfor 500 millioner kroner. Med solid finansieringsstøtte fra australske myndigheter styrker vi virksomheten ved Boyer. Dette vil skape fremtidige vekstmuligheter for konsernet, sier konsernsjef i Norske Skog Sven Ombudstvedt.

De neste to årene vil den norske papirprodusenten investere 84 millioner australske dollar i Australia.

Får støtte av myndighetene

Selskapet får blant annet støtte fra australske myndigheter:

«Australske føderale myndigheter vil bidra med 28 millioner australske dollar i tilskudd. Den tasmanske staten vil gi 13 millioner australske dollar i lån», skriver Norske Skog i børsmeldingen.

Prosjektet forventes å være ferdig i første kvartal av 2014.

Legger ned kapasitet

Norske Skog legger ned 150.000 tonn kapasitet på New Zealand.

- Varig stengning av 150.000 tonn kapasitet ved Tasmanfabrikken på New Zealand er nødvendig for å skape bedre balanse mellom etterspørsel og tilbud av avispapir i regionen, sier Ombudstvedt.

- Det er stor overkapasiteten av avispapir i regionen. Tross årevis med god innsats fra de ansatte er beslutningen dessverre uungåelig. Tidsrammer og opplegg rundt kapasitetsavviklingen vil bli gjenstand for konsultasjon med ansatte og andre interessenter, sier han

Publisert:
Gå til e24.no