Sevan Marine tapte 74 mill. i kvartalet

Men inntektene økte betydelig fra året før.

TAPER: Sevans baljerigger fortsetter å være et tapssluk for Sevan Marine. Her er Sevan Voyageur sammen med kursgrafen for Sevan Marine-aksjen.
Publisert:

AksjeLongname: Sevan MarineTicker: SEVANMarked: OSEOrganiasonsnummber: 983218180TSID: Trade time: 2012-02-21 17:30:00Last: 13.5Close: 12.55Periode: intraday

Sevan Marine har lagt bak seg et 2011 fullt av kriser, økonomisk rot og ekstreme kursfall. De økonomiske elendighetene fortsatte i fjerde kvartal 2011 - om enn i litt lavere tempo enn året før.

Selskapet hadde et resultat før skatt på minus 74 millioner kroner (-13,1 millioner dollar), sammenlignet med minus 132 millioner kroner i samme periode i fjor.

En av årsakene til bedre resultat var en markant økning i inntektene. Selskapet omsatte i fjerde kvartal for 144 millioner kroner, opp fra 111 millioner kroner i samme periode i fjor.

Driftsresultatet (EBIT) endte på minus 51 millioner kroner, betydelig svakere enn 5 millioner kroner i samme periode i fjor.

Fjorårets tredje verste aksje

Sevan Marine-aksjen havnet på tredjeplass på listen over 2011s verste kursutvikling, med et fall på 97,5 prosent.

Sevan Marine, som utvikler og driver flytende oljeplattformer, hadde lenge slitt med dyrere finansiering enn sine konkurrenter.

I slutten av mars varslet derfor selskapet at to av riggene skulle skilles ut i et eget selskap - Sevan Drilling - samtidig som det ble hentet inn ny finansiering i en emisjon i det nye selskapet.

Emisjonskursen ble imidlertid langt lavere enn Sevan Marine-ledelsen hadde håpet.

Utover våren og sommeren økte tvilen om selskapet ville være i stand til å betjene låneforpliktelsene sine, kursen raste nedover.

Mesteparten av det store kursfallet gjennom året kom i denne perioden.

Men det er ikke beksvart for Sevan Marine, som i høst unngikk konkurs, etter at det inngikk en avtale det kandiske selskapet Teekay. Da gikk Teekay inn i en emisjon, kjøpte tre FPSOer og finansierte oppgraderingen av Sevan Voyageur.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om