Spansk avis: IAG forbereder nytt bud på Norwegian

To bud er allerede avslått fordi prisen var for dårlig. Nå melder en spansk avis at et nytt bud på Norwegian er på vei, i størrelsesorden 12,3 milliarder kroner. 

NYTT BUD?: Det nye budet skal tilsvare en gevinst på 32 prosent over aksjeverdien.
Publisert:

Ifølge den spanske avisen Expansion, som formidler nyheten uten kildehenvisning, forbereder den spansk-engelske flykjempen IAG et bud på 330 norske kroner per aksje for Norwegian. Norwegian-aksjen stengte på omtrent 250 kroner på Oslo Børs fredag.

Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen skriver det følgende i en epost:

– IAG må svare på spørsmål om sine planer. Det vi kan konstatere er at IAG har gått inn på eiersiden i Norwegian og i tillegg vist interesse for hele selskapet. Det betyr at et internasjonalt og profesjonelt luftfartskonsern har tro på Norwegians forretningsmodell og globale vekststrategi.

Les på E24+

Norwegians gjeld er mer enn et problem. Den er selve forklaringen på selskapets suksess

Ønsker ikke fiendtlig oppkjøp

Meldingen kommer etter at IAG-sjefen Willie Walsh på fredag uttrykte at han ikke ser på Norwegian som noe han «må» kjøpe, og at han ikke ønsker et fiendtlig oppkjøp.

– Dette er ingen forretning jeg må gjøre. Vi har uttrykt interesse. Om de ikke vil bli kjøpt av IAG, fint. Jeg tenker ikke å gjøre noe fiendtlig, det er ikke min stil, sa Walsh til Reuters på en flykonferanse.

– Hvis vi gjør noe, er vi ansvarlige og ville komme med de nødvendige kunngjøringene, men jeg regner ikke med å være tvunget til å gjøre noe i kommende uker eller måneder, sa Walsh.

Det norske flyselskapets aksje falt momentant på Oslo Børs etter nyheten fredag. Da Børsen stengte hadde aksjen falt 7,43.

Norwegian har tidligere sagt at flyselskapet har avvist to bud fra IAG, som eier British Airways, Iberia, Aer Lingus og Vueling. Årsaken var at budene undervurderte verdien av selskapet, ifølge Norwegian.

Flere interesserte

Da Norwegian i forrige uke avholdt sin generalforsamling, avslørte administrerende direktør Bjørn Kjos at det er flere enn biritisk-spanske IAG som har henvendt seg til flyselskapet om et mulig oppkjøp.

Hverken han eller styreleder Bjørn Kise ville gå i detalj på hvor mange som har meldt sin interesse, eller om de har kommet med konkrete bud.

Publisert:

Her kan du lese mer om