Tror på børshopp hvis Trump må gå

En hektisk børsuke i USA ble avsluttet med oppgang på fredag. Økonomiprofessor tror på aksjerally hvis Trump blir avsatt som president.

KREVENDE UKE: Trump har måttet kjempe i motvind mot en rekke negative nyhetsoppslag den siste uken. Aksjemarkedet i USA har vært gjennom en urolig uke.
 • Geir Molnes
Publisert:

Etter en uke med store svingninger på Wall Streets toneangivende børser, stenger markedene opp fredag.

Slik ser det ut ved stengetid:

 • Dow Jones øker med 0,69 prosent
 • Nasdaq øker med 0,47 prosent
 • S&P 500 stiger med 0,68 prosent

Selv om de toneangivende børsene løfter seg noe fredag, har de likevel falt gjennom uken som helhet.

– Gjennom de siste to dagene har nyhetsbildet gått fra å være en intens infernolignende brann, til bare å være en vanlig brann, noe som har ført til at markedet har roet seg, sier Tom Siomades, sjef for Investment Consulting Group i Hartford Funds, til Marketwatch.

Urolig uke

Wall Street har sett store svingninger gjennom den siste uken. Både Dow Jones, Nasdaq og S & P 500 falt markant onsdag. Flere viser til politisk uro i landet som en viktig grunn til fallet. Nedturen skjedde i kjølvannet av New York Times sak om at Donald Trump skal ha bedt FBI stoppe etterforskningen av hans tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn.

Dow Jones falt 1,78 prosent, Nasdaq stengte ned 2,57 prosent, mens S&P 500 falt med 1,82 prosent. Dette var det største børsfallet i USA på én enkelt dag de siste åtte månedene.

Fallet i amerikanske aksjer tok også Oslo Børs med seg i dragsuget på torsdag. Børsen stengte med et fall på 2,15 prosent. Det største fallet for Oslo Børs siden brexit. Hovedindeksen styrket seg deretter med 1,41 prosent fredag.

Stabiliserte seg torsdag

Aksjene i USA hentet inn noe av det tapte på torsdag, da Dow Jones stengte opp 0,27 prosent, S&P 500 stengte opp 0,37 prosent og Nasdaq økte med 0,73 prosent.

Les også

Stemningen snudde på Wall Street: – Første gang på lenge det har vært ordentlig surt

– Det er første gang på lenge det har vært ordentlig surt. Det har vært lite volatilitet og lite reaksjon på noe som helst. Så er det en politisk nyhet det ble reagert på, som fikk folk til å ta gevinst, sa sjefstrateg Leif-Rune Rein i Nordea til E24 torsdag.

Tror Trump-avgang kan sende markedet opp

Dersom Trump skulle måtte gå av som president før tiden, vil det føre til et børsløft i USA, mener økonomiprofessor Jeremy Siegel ved Wharton School of the University of Pennsylvania.

– Hvis Donald Trump går av i morgen tror jeg Dow Jones vil stige med 1.000 poeng, sa Siegel i CNBCs program «Closing Bell», ifølge SvD.

Økonomiprofessoren tror Trumps planlagte skattereformer vil finne sted uavhengig av hvem som sitter med makten.

– Republikanerne har kontrollen. Ingen kan endre det på to år, sier Siegel, som viser til republikanske majoriteten i kongressen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Donald Trump
 2. Wall Street

Flere artikler

 1. Aksjesmell på Wall Street

 2. Verste uke i år på Wall Street

 3. Kraftig Wall Street-hopp

 4. – Må eskalere for at markedet skal reagere mer

 5. Verste dag for Oslo Børs siden juni 2016