Dette kan gi Tesla milliardtrøbbel

Teslas SolarCity har gjeld på 21 milliarder. Det kan vise seg å skape kjempetrøbbel for elbilprodusenten.

KOSTBAR SATSING: Slik så det ut da Tesla-sjef Elon Musk viste frem takstein med solceller produsert fra SolarCity i 2016. Men satsingen kan vise seg å bli kostbar.

Foto: Stringer Reuters
Publisert:

Tesla har støtt på mange problemer knyttet til bilproduksjon den siste tiden, men solcelleavdelingen SolarCity kan også bli trøblete for elbilprodusenten, skriver Bloomberg.

Tesla kjøpte SolarCity for to milliarder dollar for halvannet år siden, men sammen med selskapet kom også 2,9 milliarder (21,5 milliarder kroner) i lån, hvor en god andel snart forfaller.

– Solarcitys gjeld trenger ikke gi Tesla problemer med det samme, men det hjelper ikke på situasjonen akkurat nå, sier analytiker for Covenant Review LLC Alexander Diaz-Matos til nettstedet.

Hele 27 av 29 av Teslas lån som forfaller i 2019 tilhører SolarCity.

Les også

Elon Musk om Tesla-trøbbel: – Jeg er tilbake til å sove i fabrikken

Krisemåned

Tesla hadde en forferdelig mars måned, preget av bilkrasj og skuffende produksjonsrater. Det resulterte i et kraftig børsras på hele 22 prosent i mars.

Måneden skriver seg dermed inn Teslas historiebøker som den verste på syv år.

Tidligere denne uken la elbilprodusenten frem produksjonstall for sin Model 3. Produksjonen har økt fra 1.500 til 2.000 i uken, men er fortsatt bak målet for tredje kvartal på 2.500.

Selskapet hevder imidlertid at de ikke trenger ny kapital i år, fordi en økende produksjon gjennom andre kvartal vil «legge fundamentet» for at man i tredje kvartal oppnår den «ideelle kombinasjonen av høyt volum, gode bruttomarginer og en sterk positiv kontantstrøm fra driften».

Les også

Elon Musk om Tesla-trøbbel: – Jeg er tilbake til å sove i fabrikken

Les også

Norsk investor-topp om Tesla: – Kan ikke se hvordan de skal overleve

Les også

Tesla-aksjens mørke måned:
Har falt med 25 prosent så langt i mars

Her kan du lese mer om