Børsdagen

Nedgang på Oslo Børs – Telenor klatret etter fusjonssamtaler

Torsdag bekreftet Telenor og Axiata at de er i samtaler om en fusjon i Malaysia, noe som bidro til oppgang for den norske telekom-aksjen. På motsatt side fortsatte Kahoot nedgangen.

Erik Johansen / NTB
  • Hanna Ghaderi
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Det ble ikke de helt store utslagene på Oslo Børs torsdag. Hovedindeksen har stort sett beveget seg rundt gårsdagens sluttkurs.

Ved børsdagens slutt endte Hovedindeksen ned 0,25 prosent til 1.063,45 poeng.

Blant enkeltselskaper skilte særlig Telenor seg ut. Selskapet bekreftet at det sammen med Axiata er nær en fusjon av selskapenes mobilvirksomheter Celecom og Digi i Malaysia.

Partene vil ha en lik eierandel på 33,1 prosent i selskapet. Som en del av transaksjonen vil Axiata motta nyutstedte aksjer i Digi, et kontantvederlag fra ny gjeld i selskapet på omtrent 400 millioner dollar, tilsvarende 3,4 milliarder kroner, og rundt 70 millioner dollar, som tilsvarer 600 millioner kroner, fra Telenor.

Telenor-aksjen endte dagen opp 2,09 prosent til 153,85 kroner.

Sparebanken 1 Markets-analytiker Petter Kongslie mente tidligere på dagen at Telenor-aksjen minst burde steget med seks kroner per aksje torsdag, og han anbefalte sine kunder å kjøpe Telenor-aksjen hvis aksjen steg mindre enn dette, ifølge en oppdatering, skriver Infront TDN Direkt.

Les også

Telenor og Axiata nær fusjon: Kan være verdt mer enn fire mrd.

Kahoot fallet fortsetter

Videokonferanseselskapet Pexips årlige gjentagende abonnementsinntekter (ARR) vokste med 54 prosent i årets første kvartal. Veksten har imidlertid avtatt fra 73 prosent ved utgangen av fjoråret. Pexip-aksjen endte dagen med et fall på 4,58 prosent.

Teknologiselskapet Kahoot falt onsdag tungt etter kvartalsoppdatering, og et oppkjøp. Torsdag har nedgangen fortsatt, der aksjen til slutt endte ned 4,52 prosent.

Ellers falt Equinor 2,74 prosent gjennom dagen etter at oljeprisen også har ligget i minus. Et fat Nordsjøolje koster nå 62,74 dollar, en nedgang på 0,29 prosent fra midnatt.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Hovedindeksen OSEBX
  3. Oslo Børs

Flere artikler

  1. Telenor og Axiata nær fusjon: Vil skape mobilgigant i Malaysia

  2. Telenor snart i mål med storfusjon: – Har jobbet med det i to-tre år

  3. Tungt fall for Equinor og DNB etter resultatslipp

  4. Tung nedgang for Kahoot og Nel på rød børsdag

  5. Markant fall på Oslo Børs