Svak nedtur på Wall Street tirsdag - etter all time high

Det ble en blandet avslutning på børsdagen i USA. Investorene venter nå på onsdagens rentebeslutning fra den amerikanske sentralbanken.

Publisert:

Gjennom tirsdagen vinglet indeksene på den amerikanske børsen, men Nasdaq avsluttet i positivt terreng.

Slik ser indeksene ut stengetid på Wall Street:

  • Den brede S&P500-indeksen var ned 0,16 prosent
  • Dow Jones-indeksen var ned 0,39 prosent
  • Den teknologitunge indeksen Nasdaq var opp 0,09 prosent

Tirsdag samlet USAS sentralbank, Federal Reserve, seg for å holde rentemøte. Det er ikke ventet at sentralbanken rører renten eller størrelsen på støttekjøpene sine. I forkant av møtet har oppgang i lange renter, inflasjon og forventninger om en fremskyndet renteoppgang vært i fokus. Det er ventet at sentralbanken kommer med langt mer optimistiske prognoser enn det den gjorde i desember.

Resultatet fra rentemøtet blir klart onsdag ettermiddag.

Ved stengetid var renten på amerikanske tiårige statsobligasjoner på 1,61 prosent, etter å ha vært så lav som 1,58 prosent tidligere på dagen. Aksjer i teknologisektoren har den siste tiden beveget seg i takt med den amerikanske «tiåringen».

Flere av de amerikanske reiselivsselskapene som mandag steg etter oppløftende flyplasstrafikk, falt tilbake løpet av børsdagen tirsdag.

Bakteppet internasjonalt er grunnleggende positivt. Asiatiske børser endte tirsdagen i pluss. Vår egen Oslo Børs var på minussiden ved stengetid, mens de store børsene i Europa avsluttet oppover tirsdag.

Les også

USAs sentralbank holder rentemøte etter markedsuro: – Den største testen for Powell så langt

Publisert: