Nytt fra børsselskapene

SBB venter at Entra-bud går i vasken - får ikke nok aksept

SBB ser ut til å gi opp kampen om Entra etter å ha fått nei fra eiere av selskapet.

  • Eivind Bøe
Publisert:

Det svenske eiendomsselskapet SBB skriver i en børsmelding at det ikke vil nå minimum akseptgrense på 90 prosent. Flere store Entra-eiere har varslet at de vil si nei til budet, ifølge SBB.

Entra-aksjen faller når Børsen åpner onsdag, med kursen ned rundt fem prosent i de første minuttene med handel. Aksjen er foreløpig den mest omsatte på Oslo Børs.

Folketrygdfondet har fra før sagt at de ikke vil akseptere noen av budene som har vært på Entra, ettersom de ikke tilstrekkelig reflekterer verdiene i selskapet.

SBB skriver at de fortsatt anser vekstmulighetene i Norge så vel som Sverige, Finland og Danmark for å være veldig bra, og selskapet har flere aktive dialoger angående potensielle transaksjoner i alle markeder.

Les også

Folketrygdfondet vil øke investeringsmulighetene på Euronext Growth

Vil fortsatt på Oslo Børs

SBBs planlagte sekundærnotering på Oslo Børs er upåvirket av situasjonen, ettersom det er i tråd med selskapets nordiske profil å gjøre det mulig for flere aksjonærer å delta i selskapets verdiskaping.

Det siste budet fra SBB var på 190 kroner per aksje i Entra, fordelt på 123,5 kroner i kontanter og 66,5 kroner i nye B-aksjer i SBB. Selskapet skriver at de kunne ha fått fritak for minimumsgrensen, men at de har valgt å la være.

– Basert på vekstmulighetene vi ser i alle de nordiske landene blir det ikke riktig å gå videre med budet uten minimumaksepten, ettersom det ville vært en dårlig «deal» for våre aksjonærer å utstede nye B-aksjer som vederlag på nåværende verdsettelse, sier SBB-sjef og grunnlegger Ilija Batljan i meldingen.

Castellum passerte 10 prosent i går

Kampen om Entra begynte for alvor i november i fjor, da SBB varslet sin interesse. Første bud lå på 165 kroner per aksje. Entra-aksjen skjøt i været. Senere kastet Castellum seg på, og det ble budkrig. Både SBB og Castellum har trukket bud, for så å gå tilbake inn i kampen. Castellum trakk budet sist tidligere denne måneden.

Et tredje svensk eiendomsselskap, mangemilliardæren Erik Selins Balder, har kjøpt seg opp til å bli storeier i Entra.

Etter Børsen stengte tirsdag meldte Entra at Castellum har kjøpt knapt 2,3 millioner aksjer i selskapet. Eierandelen til Castellum tilsvarer etter dette drøyt 10 prosent av aksjene i Entra. Samtidig som Castellum varslet at det ville tre inn i budkrigen på Entra, ble det klart at det kjøpte aksjene den norske staten eier. Dette tilsvarte i overkant av åtte prosent av aksjene i Entra.

Les også

Lagringsselskap får Obos på eiersiden: Investerer 3 mill. i dørleveringstjeneste

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Nytt fra børsselskapene
  2. Entra

Flere artikler

  1. Balder fortsetter oppkjøpet i Entra

  2. Staten var tidlig ute med Entra-salg – kunne fått 615 mill. mer for aksjene

  3. Balder varsler pliktig bud på Entra - blir på minst 36,9 mrd.

  4. SEB solgte nesten alt: Tjente 126 millioner på en måned i Entra

  5. Folketrygdfondet vil ikke godta noen av budene på Entra