Nicolai Tangens HR-direktør slutter

HR- og driftsdirektør Nina Hammerstad i Norges Bank Investment Management slutter. Dermed mister Nicolai Tangen en av tre kvinner i dagens ledergruppe for Oljefondet.

HR-direktør Nina Hammerstad i Oljefondet slutter og starter eget investeringsselskap.

NBIM
 • Roar Valderhaug - Aftenposten
Publisert:

Nina Hammerstad har alt trådt ut av Tangens ledergruppe, og er nå inne i oppsigelsestiden. Hun har nylig etablert et nytt investeringsselskap som heter Cot Capital. Etter hva Aftenposten/E24 får opplyst blir det et partnereiet selskap innen kapitalforvaltning med henne som daglig leder.

Hammerstad kom inn i ledergruppen til Norges Bank Investment Management (NBIM) i april i fjor. Da tok hun over som HR- og driftsdirektør. Da kom hun fra en stilling som driftsdirektør i eiendomssatsingen til NBIM.

Karsten Kallevig ledet tidligere Norges Bank Real Estate Management (NBREM). Men nå er både han og hans tidligere medarbeider der, Nina Hammerstad, ute av NBIMs ledergruppe.

Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Begge fra eiendomssiden er ute

Norges Bank opererte med to parallelle investeringsorganisasjoner en periode. NBIM forvaltet aksje- og renteinvesteringene, mens det som ble kalt NBREM forvaltet eiendommene. Men disse to organisasjonene ble slått sammen i fjor.

Lederen for NBIMs eiendomsinvesteringer, Karsten Kallevig, har også nylig trådt ut av ledergruppen til Tangen. Kallevig har isteden blitt utnevnt til spesialrådgiver for Tangen.

Når nå også Hammerstad slutter, så er begge de to som gikk inn i Oljefondets ledergruppe fra det tidligere eiendomssatsing ute av ledelsen.

Nicolai Tangen utnevner snart sin egen ledergruppe. Fokus blir nok på antallet kvinner, men også antall utlendinger og eksternt rekrutterte blir spennende å se.

Olav Olsen

To kvinner igjen, akkurat nå

Før Kallevig og nå også Hammerstad gikk ut, så besto Oljefondets ledergruppe av totalt 12 personer. Av disse var tre kvinner. Etter at Hammerstad gikk ut, består ledergruppens kvinner av finansdirektøren Hege Gjerde og Carine Smith Ihenacho, som er direktør for god selskapsstyring.

Det er situasjonen her og nå. NBIM har tidligere opplyst at Tangen snart vil annonsere en helt ny ledergruppe.

I tillegg til fokus på kvinneandel, blir det da spennende å se om Tangen finner plass til noen utlendinger. Og om han vil hente inn noen nye ledere til Oljefondet utenfra dagens organisasjon.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Norges Bank
 2. Nicolai Tangen
 3. Ledere
 4. Oljefondet

Flere artikler

 1. Karsten Kallevig blir Nicolai Tangens høyre hånd

 2. Betalt innhold

  Nicolai Tangen har inntatt Oljefondet. Les hva han må ta fatt i fra dag én.

 3. Nicolai Tangens første arbeidsdag forbigås i stillhet

 4. Oljefondet i minus tross sterkeste kvartal noensinne

 5. Nicolai Tangen selger seg ut av AKO Capital