Avslutter handelsdagen med nedgang: Børsnykomlinger dagens vinnere

Etter oppgang tidligere på dagen, avsluttet Børsen i minus. IT-selskapet Sikri endte blant vinnerne etter kjøpet av det statseide eiendomsdataselskapet Ambita.

Hovedindeksen startet med oppgang mandag.
Publisert:

Hovedindeksen endte ned 0,7 prosent, etter å ha steget ved børsåpning på ukens første handelsdag.

Den store vinneren mandag er IT-selskapet Sikri, som steg 22,92 prosent etter å ha gjort det kjent at det kjøper Ambita fra staten for nær én milliard kroner.

Ambita leverer digitaliseringsløsninger for eiendomsmarkedet, og har blant annet tjenesten «Boligmappa». Kjøpet er Tekonologiselskapet Sikris største investering så langt.

På omsetningstoppen ligger Equinor som gjennom handelsdagen har hatt en svak nedgang, men endte handelsdagen i grønt (+0,11). Samtidig faller Scatec 5,91 prosent. Hydrogenselskapet Nel er ned 5,72 prosent

Les også

IT-selskapet Sikri kjøper Ambita for nær en milliard kroner

Børsdebutanter stiger

Uken startet med ikke mindre enn to nye selskaper på børs, som begge har startet børslivet oppover.

Bergen Carbon Solutions steg 47,35 prosent fra noteringskursen, mens Norsk Solar endte opp 5,26 prosent på første børsdag.

Hynion, som hadde første børsdag på fredag, endte ned 1,23 prosent. Mandag ble det kjent at de kjøper en hydrogenstasjon av Ruter.

Selskapet skal bygge den om slik at den kan brukes av blant annet lastebiler som går på hydrogen. Ifølge børsmeldingen fra selskapet vil de ha den i drift til høsten, om alt går etter planen.

Oljeprisen har samtidig karret seg opp i positivt terreng. Et fat Nordsjøolje koster i skrivende stund 66,46 dollar, en oppgang på 0,07prosent fra midnatt.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om