Styrebråk i Entra-beiler

Mens Castellum forbereder et offisielt bud på Entra, kommer det protester mot storeier Rutger Arnhults kandidatur som ny styreleder i det svenske eiendomsselskapet.

UØNSKET: Rutger Arnhult vil bli ny styreleder i Castellum, men blir møtt med protester fra den nåværende styrelederen og en stor aksjonær.
Publisert: Publisert:

Valgkomiteen i Castellum har nominert Rutger Arnhult som ny styreleder i den svenske eiendomsgiganten.

Arnhult er Castellums største enkeltaksjonær med 15 prosent, men sitter også med betydelige eierinteresser i andre eiendomsselskaper som Corem og Klövern.

Nå har to medlemmer av Castellums valgkomité gått til det uvanlige skritt å protestere offentlig mot nominasjonen av Arnhult.

I en pressemelding tirsdag skriver Castellums nåværende styreleder Charlotte Strömberg og Vincent Fokke, representant for storeieren ABP:

«Vi mener det ikke vil være gunstig for alle aksjonærer i Castellum, ei heller i tråd med god eierstyring, å ha en styreleder som er engasjert i konkurrerende virksomheter».

At Arnhult er i ferd med å trekke seg som sjef i Klövern og forlate sine styreplasser i både dette selskapet og nevnte Corem, har ingen betydning for Strömberg og Fokke.

«Selv om dette blir en permanent ordning, vil Rutger Arnhult fortsatt i høy grad være engasjert i disse virksomhetene», skriver de videre.

Les også

Castellum-sjefen vil friste Entra-eiere med sukret bud og milliardsalg

– Ikke så delaktig lenger

I protestbrevet argumenteres det også for at en utnevnelse av Arnhult vil gi ham overrepresentasjon i Castellum-styret, etter at Joacim Sjöberg ble valgt som nytt styremedlem i fjor basert på en nominasjon fra Arnhult.

Strömberg og Fokke viser til at det nåværende styret er velfungerende, og har levert god avkastning til aksjonærene med en lav risikoprofil.

«Vi tror det er økt risiko for at flere av de nåværende styremedlemmene ikke vil bli værende hvis Arnhult velges som styreleder», heter det i brevet.

Duoens utspill blir møtt med hoderysting fra Arnhult.

I et intervju med Nyhetsbyrån Direkt viser han til at han har vært største eier i Castellum i over to år, og at det er på tide å «ta dette skrittet».

– Jeg kommer til å være en langsiktig eier i Corem og Klövern, men jeg kommer ikke til å være så delaktig når jeg ikke sitter i styrene lenger, sier Arnhult til nyhetsbyrået.

Han peker også på at Charlotte Strömberg frem til våren 2020 satt i styret til Skanska, som han anser som en større konkurrent til Castellum enn Corem er og har vært.

Ser vanskeligere Entra-situasjon

Arnhult uttalte seg også om den pågående budkampen om norske Entra, der Castellum har varslet et nytt og forbedret bud.

– Entra har en veldig fin eiendomsportefølje, men den siste utviklingen har gjort budsituasjonen betydelig vanskeligere, sier Arnhult til Nyhetsbyrån Direkt.

– Det var én ting da Castellum kom med sitt første bud, da var situasjonen annerledes. Nå er budet hevet, det er et høyere konkurransedyktig bud, og i tillegg har Balder kjøpt seg inn med 15 prosent. Det er ikke noe feil med oppkjøpet, men det føles vanskeligere nå etter alle ulike utspill, sier han til nyhetsbyrået.

Publisert:

Her kan du lese mer om